Selvrespekt, anerkjennelse & hellige valg

10.05.2022

Det er dagen med regn som var etterlengtet og jeg har en "counting my blessings day" med en nydelig kopp golden milk og rainblessing song. Foran meg har jeg en gave jeg fikk på yogatimen i går, et smykke med den fineste Buddha. Det varmet godt og jeg kan ikke få sagt ofte nok hvor takknemlig jeg er for alle de vakre sjelene som krysser min vei! Tusen takk <3

Ja, det er dagen hvor tallet 3 er energi som kan påvirke oss eller og så lære oss noe om vi setter av tid. Jeg har nå gjort ferdig min jobb og har pause frem til yogakurs i kveld. Da blir det også nå rom for ettertanke.

Tallet 3 er av de hellige tall som ber oss om å søke dypere i ånd og sjel. Det er en fullbyrdelse eller og en åpenbaring hvor du kan se mer på utfall av dine valg. En syklus som er avsluttet. Det fikk meg til å tenke over de hellige valg vi gjør for oss selv, hvor mye selvrespekt vi har og for noen den hele tiden evige søken etter anerkjennelse. Vi setter det i system ;)

Vi er alle født inn et trossystem som vi bærer med oss gjennom livet. Det kan være alt fra at "å spise sukker er gift" til "mennesker er enten gode eller onde" - eller "aldri stole på kjærligheten" ... Dette blir en sannhet som skaper store indre konflikter når man begynner og skulle finne egne veier som eldre. Underbevisstheten jobber og vil ofte kunne holde deg tilbake. Og, du vet det kanskje ikke ;) Vi bare føler det er noe som holder oss tilbake, men forstår ikke hva. Kanskje det bare sitter i eget hodet, en angst, ubalanser...vel, det kan være trossystemer som jobber i dypet.. Jeg pleier å anbefale å snakke med søsken om man har da de ofte er bærere av samme trossystemer som deg. Da vil det bli klarere og lettere å se seg selv.

Hele livet handler om og bli mer kjent med seg selv som en egen sjel - uavhengig av foreldre eller familie, forfedre og røtter. Vi kan velge hva vi ønsker og ta med oss - og det vi ikke vil ha. Jeg tror mange - om ikke alle - har trossystemer med seg inn i det voksne liv. Se bare på hva du har gitt videre til dine barn som du selv ble lært da du var liten. Den bevisste sjel vet å bryte det som er usunt her. Den bevisste sjel, merk de ordene. Å være bevisst er faktisk å kjenne seg selv og videre kunne bryte det usunne.

Vi må huske på at et BEGRENSET trossystem skaper konflikt i sjelen vår. Når konflikt viser seg tappes vi for energi. Da svekkes også vibrasjoner som igjen undertrykker immunsystemet som igjen kan skape depresjoner eller også det verre, en sykdom.

Her tenker jeg fort over hvor raskt vi tiltrekker oss gale vibrasjoner og energier da vår egen vibrasjon er svekket. Vi må da få et overblikk over HVA vi har tiltrukket oss siste tiden og lese litt mer rundt det. Likt tiltrekker likt. Hva er speilet. Hva ser du i den andre som egentlig er deg? Det du tenker om den andre er veldig ofte ditt eget...

Bevissthet er i utvikling hele tiden. Den skal hele tiden klargjøre mer hvem vi er og hvorfor vi handler som vi gjør - eller velger. Når vi tørr å bryte ut kaller vi det et hellig valg siden dette er valg som du velger for deg selv, egenkjærlighet og i selvrespekt. Vi søker dermed ikke anerkjennelse fra våre nærmeste - vi tar valget uansett siden vi VET AT VI FORTJENER DET ALLER BESTE og at vi er GODE NOK.

Selvrespekt er å ta seg selv på alvor. Det er å se på seg selv som verdifull, som en som fortjener respekt og anerkjennelse for den man er, ikke bare for det man gjør. Men, det beste er kanskje I WALK MY TALK. Da har vi kommet langt! Vi går som vi snakker og vi er fullt og helt og ikke stykkevis og delt. Respekt vil du da få av de rundt deg siden de ser at du velger deg - uansett. Et godt eksempel er det verden trenger.

Vi kan fortsatt være ydmyke, medfølende, kjærlighetsfulle til verden rundt oss da det og bli hoven eller for preget av ego skaper usunne vibrasjoner. Det blir feil om vi tror at vi er de eneste kloke... Vi må da huske at vår egen energimessige utstråling er det som forteller andre hvordan de skal behandle oss.

Disse innprentede trossystemene....klassikere som at du ikke kan dra på ferie julaften fordi det da er en plikt å være med familien...eller ta avstand til et familiemedlem som tar all energien din, men du kan ikke for det er tross alt din pappa. Eller kosen som bare er lov lørdagen..."Penger er det som gir lykke"... "Du er kun et stort menneske om du har en god jobb og en massiv lønn" - "Min overgangsalder var grusom og siden det er arvelig vil du også få det sånn"... Ja, her er det mange eksempler! Hvor mye støtter vi vår sjel når vi bare fortsetter å være en del av disse "lovene"? Selvrespekt, selvrespekt og selvrespekt....vit hva du fortjener og hvor mye mer det er som ligger klart for deg om du går ut av det!

De systemene du har blitt oppdratt i er ikke alltid i harmoni med din egen sjel. Det er viktig å huske på. Livet blir mye enklere om du velger å leve ut deg, din sjel hvor virkeligheten blir bedre.

Så hva kan du nå gjøre om du kjenner deg igjen i noe jeg nå har delt med deg? Vel, først skal du se på dine mønstre. Hvor mye løfter deg og hvor mye tapper? Ser du en rød tråd i det hele - fra din tribe/stamme - din oppvekst - og til der du er nå? Hvor mye selvrespekt har du og hvor mye anerkjennelse søker du av andre istedenfor? Har du kraften til å bryte ut? Om ikke, hva må til?

Jeg håper disse ordne ga deg tid til ettertanke og at om du savner noe i livet ditt eller brikker....at du da tar ansvar med å se. Vi må huske at det er kun vårt eget ansvar og vår jobb om vi ønsker forandring. Stammekultur eller ei.

En nydelig tirsdag videre til deg som leser! Vit å løfte deg selv <3

Lys, Vilde