Nymånen med sin intuisjon

20.02.2023

"Nå vil gode ting skje, jenta mi" hørte jeg meg selv si. Ja, vi var på en lang vandring i Oslo sine gater og ble trukket mot områder hvor vi har røtter. Området har også en av byens eldste bygninger som er en kirke. Vi gikk ikke inn, trengte ikke det. Det er nok med at det er gode energier der og jeg kobler meg på. Etter en kort time-out der fikk jeg den gode følelsen av at noe godt ville skje. Ja, når troen er god ender allting godt, ikke sant?

Det er nymåne og det er fisken sitt tegn som er aktivt. Fisken...den er sensitiv, intuitiv, skapende, troende og drives av ubetinget kjærlighet. Et vakkert tegn som den siste i vår zodiak. Nå er vi snart på begynnelsen hvor væren får sin mulighet! Men, vi er da over i ild og mer yang... Nå er det vann og mer flyt og nymånen ber oss om å trekker innover. Kjenne på mer følelser, intuisjon, våre drømmer - hvor i kontakt er vi egentlig?

"Ikke alle er som deg, mamma...hørte jeg. Neida, det er nå sant, men en ting vi er enig om jenta mi..."

Vi vandret vekk fra kirken og snakket videre om hvordan vi kan hente energi og kraft fra spesielle steder og områder - og hva som skiller å være spirituell og religiøs. Hvordan vi som spirituelle vesener kan tro på en universell kraft som ikke krever noe av oss - annet enn og tro. Ja, om du ikke tror blir veien tung og det aller viktigste er at alle finner sin, en egen tro som ingen andre har beordret deg inn i eller påvirket med. Troen den kan komme og gå, men i tunge tider er den rart nok lettere å få tak i. Det er som at sjelen skriker etter noe å klamre seg fast i - "vær så snill og gi meg styrken jeg trenger! Gi meg håp, en vei, et tegn..." - er nok kjente setninger for mange. Ja, når fortvilelsen er stor blir vi desperate etter noe trygt å holde oss fast i. For meg har det nok vært mest naturen og skogen. Men, jeg har også mine sterke antenner opp mot mine beskyttere og guider. Jeg tror ikke bare. Jeg vet. Ja, min intuisjon er den som alltid har ledet meg og det er den jeg stoler mest på - selv om den også har tatt meg på veier som jeg senere skulle angre på. Anger blir feil og si, det er lærdom. 

Nå som det er nymåne øker sensitiviteten og intuisjon blir sterkere. Vi kommer i mer kontakt med vårt åndelige jeg og våre spirituelle evner blir sterkere. For meg ble det en dag med mye stillhet, indre søken, mye følelser som prøver å vise veien. Veien...ja, hvor går den nå? Det jobber hardt. Noe drar i meg og jeg føler mest for å rømme. Rømme er aldri lurt, men jeg har øyeblikk hvor sjelen blir rastløs. Jeg har jo så mye å hente av sjelebiter og healing! Jeg har så mye jeg må rydde opp i.. Jeg har steder og dra, mennesker og møte...verden roper på meg!

Jeg hører en stemme si: "Where did the dancer and healer go, Vilde?"

Jeg hadde en liten barnehånd i min. Hånden ga varme og sitringer - en kjent kraft. Jeg lukket øynene og stemmen snakket til meg. Ja, danseren, healeren...hva skulle nå skje? Det tok ikke mange timene før en mail dumpet inn i innboksen min. Mailen var fra dansere, musikere, koreografere og pedagoger som nå ville møte meg. Ja, den lille barnehånden var med på å hente ned beskjeden - en sterk og gammel forbindelse har vi og jeg er dypt takknemlig for vårt møte i dette livet. 

En intuisjon, en veiledning - det er så herlig å vite at den er der! Stemmer som snakker, hva er vi redde for? Frykten for the unknown...det vi ikke vet. Hvorfor ble verden til et sted som skulle sette skylapper på mennesker? Hvor ble troen om healing som den beste medisin av? Hvor ble det av de vise menn og koner som kunne spå fremtiden? De som kunne skape magi? Snakke med naturåndene? Som kunne mixe urtene som hjalp mennesker til og bli friske? De som var de vise? 

Det er til tider tungt. Det viser seg når jeg er på det mest sensitive - som nå. Jeg vandrer i byen her og ser så mange går med masker. De stresser rundt og penger er det som driver de fleste. Jeg stopper opp der de hjemløse sitter eller ligger. Jeg har et bankende hjerte for de som virkelig lider. Kontrastene er store. I Norge nå er det mange som har det mer vanskelig enn på lenge og staten kveler oss mer og mer. Det koker av sinne over den mørke kraften som sniker seg inn i alt levende. Noen ler mens andre gråter. Jeg gråter mest siden det er vår frihet som blir frarøvet. Vi er ei så frie som vi var og det krever mye mot for å bryte ut. Jeg takker min sjel for min styrke sien jeg vet hva jeg vil velge etterhvert. 

Men, livet er jo så langt, Vilde....du har ikke dårlig tid!

Da pappaen min brått døde kom også livets største tankevekker. Han hadde gledet seg til å være pensjonist, nyte av alt han hadde lagt i kassa gjennom alle år. Han hadde jobbet hardt og var aldri syk. Så, som 68 år skjedde det vi aldri hadde trodd skulle skje. Hans sjel skulle ta han videre og pensjonen han hadde tullet og tøyset om - og gledet seg til - ble aldri noe av. Han var sa de siste dagene at han følte han hadde fått mye ut av livet og var takknemlig. Ja, å leve fullt og helt er så viktig! Og, om man føler man er på helt feil plass i livet bør man gjøre noe med det. Gi slipp, tørre å gjøre endringer uten andre sine meninger eller innvendinger. Livet er ditt! Du er eier av ditt liv og det er du som styrer skuta! Og, selv om man har familie, små barn, forpliktelser så kan endringer gjøres...det handler om å se muligheter.

Nymånen trigger meg. Jeg er sint. Jeg er lei meg. Jeg er skuffet. Jeg er fanget. Jeg er urolig. Jeg er glad. Jeg er takknemlig. Jeg er håpefull. Jeg er drømmende. Jeg danser. Jeg puster. Jeg tilgir. Jeg er fri...

Å tilgi. Jeg sier høyt: jeg tilgir alle som har såret meg og jeg tilgir meg selv for de jeg har såret. Ja, det gjør godt å rydde opp. Det er viktig for våre ønsker, drømmer og mål. Vi skal alltid ønske det beste for oss selv som vi og ønsker for andre. Vi må lære oss og gi slipp. La fortid være fortid og gå med åpenhet og tillit inn i fremtiden. Vi skal elske ubetinget - noe som får oss til det siste og ikke minst det viktigste under denne nymånen: ubetinget kjærlighet.

Jeg gikk forbi trær med hjerter i dag. Nydelig syn!! Symbolet på kjærlighet og godhet. Det er håp. La oss være i denne tilstanden hver eneste dag! Tilgi så hjerte kan holdes åpent og med åpenheten dele med de rundt oss. Verden trenger det så sårt - størst av alt er jo kjærlighetens kraft! Tror du ikke? 

Vi sår frø denne dagen!

Nymånen handler om nye mål fra hjerte. Hva er det du nå ønsker aller mest? Hva vil du legge kraft i? Hva vil du gi slipp på? Vi takker månen for all veiledning og triggere - nå er det videre viktig med fokus og...tro med tillit. Lykke til med dine nymåne-intensjoner! Deler også en kort video fra dagen i dag for den som vil høre mer om nymånens potensialer :)))

Lys, Vilde