Visdom finnes i alle erfaringer...

21.03.2020

Ser du denne vakre ugla? Det er kraftdyret som står for visdom....

Ja, det er alltid visdom som ligger i stagnasjon, blokkeringer, kriser... Vi ser den kanskje ikke akkurat nå, men den kommer - det vet jeg. Naturen kan gi oss mye og det er nå vi må styrke troen om at naturen er der for oss. Vi må forstå hvordan den deler av hele seg om vi bare vet nok. Vi må se rundt oss og som ugla, hente frem visdommen...

La oss styrkes av erfaringer, få beskyttelse av våre forfedre, holdes friske og forenes dypere med naturen <3

Når kriser rammer oss skjer det en stor forvandling. Ja, vi er mange, en hel verden, men forvandlingene skjer også i hver og en av oss. Kanskje ikke det er så lett å tolke eller se den, men den skjer uansett om du vil eller ei. En utvikling. Det vondt og fortvilet når vi rammes så hardt, både helse og økonomisk, men jeg håper og ber om at vi er beskyttet og trygge - at vi kan aktivt jobbe med lyset, bære frem det nye. At vi kan klare å akseptere så vi ikke går i bitterhet som vil spise oss opp innvendig. Derfor vil jeg dele litt tanker om hvordan vi hver og en kan tillate oss å se litt bak det som nå skjer...


Frykten og egoet må kastes!

Er det hele en åndelig reise?

Vi er omringet av frykt. Frykt har alltid blitt sett på som en form for "tester" eller også healer...hvordan du velger å se det er opp til deg, men ved å jobbe mot denne tilstanden vil du også styrkes! Selvfølgelig har vi grunner til å frykte gjennom livet, men jo bedre vi takler denne energien og jobber med tillit og indre trygghet, jo sterkere kommer vi ut av det. 

Har du lest boken "Munken som solgte sin Ferrari"? Jeg har alltid vært fascinert av historier hvor åndelige veiledere fikk sitt kall og sin store transformasjon etter personlige kriser. Det er vondt å lese starten, men videre når man ser kjærligheten og medlidenheten som vokser frem gjør det godt. Krisene kan være av sykdom, økonomisk knekk eller annet. Bøker er skrevet om hvordan de opplevde det de trodde var det aller verste som kunne skje - en frykt så stor - , men som ble en blessing siden de fikk en åndelig vekst som igjen gjorde at de så livet med andre øyne. Urettferdig? Ja, vi ønsker vel aldri å miste vår trygghet, ei vår helse, men det ligger også en skjult gave bak om vi kommer gjennom. 

I sjamanhistorier har vi dette som kalles egodøden. Dette er et rituale som alle sjamaner må gjennom for å kjenne på egen overlevelse og hvor frykten kastes. Så dramatisk som at en utvalgt sjaman måtte ligge under bakken med noen pustehull. Videre ble han eller hun innviet av den eldre som gikk med sin tromme og chant, ofte flere timer. Under bakken møtte den utvalgte sjamanen på all sin frykt og måtte til slutt vinne over den. Deretter var rollen som sjaman tilgjengelig...

Andre sjamanhistorier er også hvor man måtte overleve alene ute i naturen gjennom en tid, troen måtte styrkes og for at det skulle skje måtte frykten fjernes....

Det samme ser vi i religiøse tekster hvor de opplyste fikk sin veiledning eller sitt kall da de var alene i vill natur og hvor de måtte møte frykten sin - som igjen gjorde at de desperat ba om hjelp og veiledning. Og de fikk sitt kall og med forklaring på hva de kunne gjøre for folket sitt...

Med frykt kommer ofte en sterkere tro...

Det er ofte redsel, frykt, sykdom, lidelse, katastrofer, krig som gjør at hele den kollektive bevisstheten løftes til noe nytt. Med lidelse blir vi tvunget ut av vår komfortsone og vi ser plutselig noe vi aldri har lagt merke til før. Denne tiden er for hele kloden tøff og jeg mener aldri at mennesker skal måtte lide eller dø av sykdom, men jeg ønsker å se det som ligger bak - selve transformasjonen som kan komme.

At hele den globale økonomien nå er styrtet har mange forutsett at vil skje. Det vi ikke visste var at det var et virus som skulle være årsaken. Man kan snakke om hvorfor og hva eller hvem, men det som er aller viktigst nå er å finne tilbake til takknemligheten over de vi har - å bygge oss sterke igjen. Å være takknemlig er den beste karma ved siden av den aller største som er: COMPASSION eller også MEDLIDELSE for hele verden. I det altfor stressende livet har mange glemt hva som er av de ekte verdier. Barn og unge tror alle penger daler ned fra himmelen og at "det bare er å bruke det bankkortet"... Ja, vi kan smile, men dette var aldri en sunn retning - ei for de som faktisk skal ta vare på jorden etter oss. Allikevel, når vi først står i det må vi se på det som er rundt oss....Vi må lære oss å leve mer enkelt, spare og bruke det vi har...

La oss bruke denne tiden til å reflektere over livet vårt!

Ja, vi lever så gjerne i sus og dus hvor vi glemmer å refletere over hvor vi egentlig er i livet. Hvordan bruker vi våre potensialer, er vi dratt med i kjøpesuget, eie, eie og eie?? Joda, vi ønsker naturlig å eie noe vi elsker og en hytte eller feriehus synes jeg er flott, men mange kan klare seg med langt mindre enn det de har. Jeg ser rundt meg disse dagene hvor jeg må være hjemme og plutselig observerer jeg alle vakre ting i huset mitt. Jeg ser skogen igjen, jeg setter pris på at jeg har vann i springen og varmt vann til å dusje med. Vi har mat i kjøleskapet og tilgang til varme og peis. Vi har støtte i samfunnet. Jeg er frisk og jeg er trygg. Mine barn er friske og trygge. Min familie er trygge. Alt dette er er gave å få føle på!!!! Siden, hvor ofte setter man virkelig pris på disse sidene ved livet?

Å bruke denne tiden riktig, reflektere - en erfaring til senere...

Vi vil se at verden kommer på beina igjen, men dette er en erfaring som vi vil bruke som visdom, også våre yngre vil huske dette. Det kommer alltid noe lyst ut av mørket. Det er universelle lover som sier at det kan ikke være mørket uten lys, det kan ikke være dag uten natt - og hele tiden vil det jobbes mot en balanse av disse motpolene. Nå da mørket herjer vil lyset kjempe seg frem og med tid og stunder vil vi se at det spirer frem noe nytt - og kanskje enda bedre enn det som allerede var før krisen??? Det er dessverre slik at med vondter og alvor spirer det frem nye løsninger - og ofte må mennesker lide. Det gjør selvfølgelig veldig vondt.

Verden & universet streber hele tiden etter balanse!

Ja, balanse er det vi hele tiden jobber mot, inne i oss og utenfor oss. Alt er motpoler som streber etter den perfekte balanse. Om det vil skje? Med en stødig, sterk tro og mange nok mennesker som går aktivt inn for å jobbe med lyset, fra seg selv først, jo sterkere vil denne energien bli. Vi ser på forskning hvordan mange healende energier som går til samme mål, gjør en liten forandring. Tenk hvor mye fint vi kan gjøre!! Det kan bare bli bedre om du følger denne tanken, men. Du skal også vite at det mørke har en sentral rolle også, den skal aldri forsvinne. Studere symbolet Yin og Yang, fisken...så kan du forstå mer hvordan det hele hører sammen. Vi ber altså om balanse av yin og yang, maskulin og feminin, lyset og mørket....naturen og universet.

Å være en healer og åndelig veileder nå er også en test...

Jeg lider med hele verden akkurat nå som dere. Å være en healer og åndelig veileder i denne tiden er også en utfordring siden så mange mister troen. Mange ringer og ber meg om å gi de troen tilbake. Jeg sier: Slå av nyhetene!!! Gå ut i naturen hvor du finner tilbake til din styrke og tro. Naturen gir oss alt vi trenger om vi tillater. Der finner vi overlevelse, inspirasjon og healing.

Men, som jeg snakker om vil det med en krise kunne styrke troen gradvis. Vi mennesker er sårbare nå og med denne sårbarheten vil vi finne dypere forståelse av livet, moder jord, universet og de høyere energier. Mellom sort og hvitt. Derfor er det viktig å se bak krisen og hvordan man nå kan gå inn i roen og omfavne det indre lyset. Finne tryggheten, kjærligheten, takknemligheten, omsorgen og medlidenheten. Videre er det å se visdommen i dette, men den kommer ikke før senere - det må gå litt tid.

Ta vare på lyset!

Vakre dere, jeg ber om dere holder dere friske og i balanse på alle plan - ta nå godt vare på lyset inne i dere - la det skinne og spre seg videre! Lyset er så kraftfullt og alle trenger nå næring. Ta vare på dere selv med riktig mat og ekstra næring, bruk naturen, drikk jevnlig vann gjennom dagen, praktisere yoga, meditere og hvile i hjertet. Hold på troen om lysere fremtid. For familier som går "oppå hverandre" - husk å gi hverandre space. Vær tålmodig med hverandre og vis hensyn. Dette varer jo ikke evig, se hvordan det kan styrke samholdet og kjærligheten. Kanskje dere blir enda bedre kjent? 

Jeg ønsker dere alle en vakker helg der dere er og ta vare på dere selv <3

VV