Gudinne kraft & slangen..

25.03.2023
Det er lørdag morgen og jeg har vært gjennom mye arbeid i dypet, gjennom drømmeplan. Jeg kan dele stikkord med dere: slangen... Ja, slangen som å mange grøsser av, men som jeg selv alltid har vært veldig knyttet til, som styrke, healing, transformator og ikke minst: det feminine og guddommelige. Slangen føles trygg ut for meg som en venn som vil være en del av meg. Men, den er også min store tester som tar meg ut på dypet når noe må heales og transformeres. Den skaper frykt, men i frykten finnes svar... Om du som leser nå går gjennom en periode med healing og nytt liv, da vil du også finne dette innlegget interessant... La oss huske at vi alle er Gudinner eller Guder... Velkommen til bloggen!

Mitt møte med Gudinnen Medusa...

Fra de gamle tekster og myter er Gudinner ofte forbundet med slangen. Som en beskytter, status, men også som symbol på skjønnhet og en feminin kraft. Ja, kvinner var mektige og slangen var en trygg hjelper som alltid var der. Jeg har hatt mine møter med flere Gudinner og de har alltid funnet meg med viktige beskjeder. Dette skjer da i dype meditasjoner eller når jeg sover. Mitt møte med Medusa var kanskje ikke så hyggelig, men det var en redning - hun ville beskytte meg.

Jeg var utenlands og trodde jeg var i trygge og varme omgivelser. Det viste seg at det lå falske intensjoner bak invitasjon jeg hadde fått, noe jeg ikke helt oppdaget før Medusa kom til meg. Den første dagen begynte en uro i meg. Jeg begynte å stille spørsmål rundt en del ting og intuisjon begynte å jobbe. Hvorfor denne turen og hvem var det jeg egentlig var sammen med? Hva lå i luften der? Jeg husker jeg låste døren første natten da en uro bygget seg opp, sovnet og Medusa dukket opp....

Medusa, den greske gudinnen for beskyttelse av kvinner. det er mange myter om henne, men den mest kjente er nok denne: Hennes skjønnhet var så stor, men da hun ble misbrukt av Poseidon i tempelet til Athena ble hennes vakre hodet forvandlet til "slangehodet". Alle menn som så på henne ble fra da av forvandlet til stein....

Ja, dette er Medusa og i drømmen min snakket hun til meg tydelig og klart. Hun viste seg på kanten av en klippe hvor havet var urolig og vinden var sterk. Slangene levde fra henne og danset fra hodet. Hun ga meg ord som jeg kunne forstå, et mantra. Da jeg våknet hørte jeg mantra fortsatt noe som gjorde meg helt sikker i min sak. Det var her lurt å trekke seg unna - det var falskhet og uærlighet i luften. Jeg takket Medusa før jeg dro hjem, takket være henne holdt jeg skjoldet mitt på, en sterk beskyttelse som holdt meg trygg.

Slangen som symbol på divine & sacred....

Slangen...Den har blitt fremstilt som giftig, en frister, tester, usunt begjær til helse, helbredelse, gudommelig perfekthet og nytt liv...Den finnes i de fleste religioner - på godt og vondt. Nå i denne tiden forbinder mange den med Kundalini og Shakti siden yoga og Østens tradisjoner blir mer og mer en del av vår hverdag. Ja, Shakti er jo også en gudinne-kraft og kundalini er velkjent i alle yoga og healing miljøer. Den er ofte misforstått, men jeg ser med stor glede at flere forstår mer hva det egentlig handler om: en åndelig oppvåkning....Symbolet er også slangene, de to - ida og pingala - som slynger seg sammen fra rot og til ånd og sjel - gjennom alle chakra og energisentre knyttet til vår kropp... Ved hjelp av diverse pusteteknikker, yogaøvelser, mantraer, dans og "divine love"...kan vi vekke denne kraften i oss. Og ja, den bor i oss alle...


Når gudinnen vekkes....

Jeg lytter til en nydelig sang, en hyllest til Gudinnen Inanna. Jeg danser og føler med hele meg en mystisk kraft. Det er feminint og maskulint, en perfekt balanse... Inanna (senere med navn Ishtar) ...en vakker gudinne og for meg kanskje den viktigste. Hennes kraft går tilbake til gamle Mesopotania og symbolsk står hun for kjærlighet, skjønnhet, rettferdighet, krig og fruktbarhet. Hun er også assosiert med sex, guddommelig lov og politisk makt. Hennes styrke er hel. Ja, vi kan føle disse energiene i oss og noen ganger føler vi også et bånd til noen av de, en eller flere. Det er derfor jeg mener at de gamle mytene må leve videre så vi kan hente styrke fra de. Det er det samme med de som sverger til en bibel...de trenger tekstene for å hente sin tro og styrke. Jeg trenger Gudinne kraften.

Jeg skal dele min GUDINNE historie!

Vi alle er bærer av vår egen historie - jeg ønsker å dele min. Noen av dere har hørt meg fortelle om mitt nye prosjekt HEL. Hel....hun er også en kraftfull Gudinne med sterk transformasjon og stammer fra vår egen norrøn mytologi. Halvt død og halvt levende. Jeg fikk hennes tittel en gang det skulle skrives en bok og hun fanget meg fra den stund. Hun er med meg og er veldig viktig - noe som skal deles på denne reisen. Men, hel er ikke bare hel...det er også en helhet. Derav navnet HEL. En historie basert på sjelevandringer på vi mot helhet. Og historien er meg.... Som en kvinne, gammel sjel, healerhjerte og sterke antenner - hele tiden bindeleddet mellom denne verden og åndeverden. Historien skal være en hyllest til alle Guder og Gudinner som skal gi opplysning, inspirasjon og en positiv utvikling på vei mot en helhet. 

Det er spennende - livet er spennende og det er hva du gjør det til - selv... (!)

Ja, livet blir nok mye hva vi gjør det til selv. Det er fort gjort og bli fanget i det som stopper oss - derfor må vi holde godt på kursen mot det vi ønsker oss av resultat. Det er vel derfor månefaser også betyr så mye - den er feminin og består av mye kraft og veiledning. Hver fase...hver 14 dag er det tid for å meditere, rense, gi slipp. sette nye intensjoner mot målet. 

Til slutt og viktig...

Mann og kvinne har begge en feminin kilde. Som mann er det i denne tiden viktig å jobbe den frem for en mer helhet da mannen ofte er for mye i sitt maskuline og for lite i det feminine. Med balanse vil mannen tørre å være mer i sitt feminine som betyr hjerte, sårbarhet, drømmer, frihet, flyt, kreativitet, mykhet, åpenhet, kjærlighet og medfølelse. En mann som holder igjen vil bygge murer som gjør han bare mer maskulin og kontrollert. Dette gjelder i høyeste grad kvinner også. 

Hva betyr Gudinne kraften for deg? 

Har du kontakt? Jeg kan anbefale å danse først og fremst - danse din gudinne-kraft!! Sett på litt rytmer som får hoftene til å bevege seg! Det er så fantastisk å føle når den energien får leve - du vil føle på enormt frihet! 

...Le, elske, go crazy, go wild, be free, always a winner!! La naturen leve i deg, hun har tilgang til både lyset og mørket...hun er opplyst og en gudommelig kilde....og hun er den som hjelper deg med å slippe kontrollen...LISTEN TO YOUR DIVINE!

Takk for at du leste mine ord. Jeg håper de ga deg noe å reflektere over din egen INDRE GUDINNE og at du vil følge mitt neste prosjekt HEL. Den vil bli aktiv på YouTube, hver eneste dag fra der jeg har mest kontakt med min sjel. Der er blått hav, varme, sand, tørke og daddelpalmer...en åpenhet og vei....det er mitt gamle landskap.

En VAKKER helg ønsker jeg dere!

Lys, Vilde

Kontakt meg om du har spørsmål eller ønsker min hjelp på tlf 93248869