En liten julehilsen på dagen mellom fullmåne & vintersolverv

20.12.2021

Jeg startet dagen med en grønn detox etter fullmånen som var her i går og ønsket mitt er nå å bevege meg mot vintersolverv med en lett og ren energi og kropp. På den måten kan jeg enklere lytte innover, meditere og gjøre mine ritualer for solen som nå skal feires...Den kommer sterkere tilbake og dagene blir gradvis lengre. Jeg skal nå takke året som snart er avsluttet, alt det har gitt og lært meg - på godt og på vondt. Jeg skal ønske det nye velkommen - og med blanke ark. Jeg nullstilles. Det er en ny tid og den må leves ut i sannhet og ærlighet. Alle skygger og spøkelser skal ut av skapet, jeg skal tilgi, gi slipp, rydde opp så jeg kan bli enda mer fri. Jeg vil dele mine tanker med dere og her er mine ord for året som er på hell, julen og året 2022!

Vi er nå på slutten av året 2021 med en årets siste fullmåne som var søndag morgen og vintersolverv som er her tirsdag. To store eventer som påvirker oss og som det er opp til oss å reflektere over. De begge står for overganger og skifter. Fullmånen trigget kanskje noe i deg? Da er det noe du skal se på som er der. Er det tid for å kaste det eller er det noe du skal endre på, jobbe videre med? Denne måne-energien sammen med vintersolverv er kraftfull. Det er tid for å både rense seg, takke, og feire... Fullmånen som var her søndag tidlig morgen stod i Tvillingen sitt tegn - som er et aktivt lufttegn. Luft står også for kommunikasjon, dialog, kreative ideer, det er endringer og skifter. Som vinden....det er definitivt tid for forandring inn i nytt år! Hvordan velger du ditt nye?

Året 2021, Et noe annerledes og tungt år og mange er slitne, lei og har fått endret på sin livssituasjon og i en retning som de ikke ante kunne skje. Stort sett så lider alle, men på forskjellige måter og samfunnet er noe splittet - dette på grunn av forskjellig tro og syn på det som skjer rundt oss. Jeg blir lei meg over at ikke det går ann og finne fred tross ulike syn på kropp og helse. Rundt i verden ser vi store konflikter med krig og terror over 1 tro som skal herske. "Min tro er den eneste rette", vi vet det ikke fungerer.. Her i Norge har vi vært frie og fått være oss selv i trygghet. Det er kulturer og religioner på kryss og tvers - og det er respekt der. Nå i alle vanskelige utfordringer ser det ut som at mange glemmer hvor viktig det er å være åpen for at man har en ulik tro og levevei. La oss be om at 2022 blir annereldes og at mennesker finner tilbake til åpenheten og respekten for den andre hvor energi flyter mer enn at den skal kontrolleres...Vi må være sterke på en god måte!


Hvit jul...

Leiligheten vår får en hvit jul i år og det meste av det røde er fortsatt i eskene. Hvit står for renhet og følte det var viktigst for oss nå. Det skal være lyst og alt skal renses mot en ny tid, innvendig som utvendig. Gull er hellig, den har også kommet noe frem. Jeg velger alt ut fra dypet, det vil si at jeg går ganske så dypt med alt jeg velger i livet. Jeg lever ut ifra energi - farger er også det. Og treet i stua må være ekte. Jeg innvier og inviterer det vakre livets tre inn i vår stue og deler av min kjærlighet. Ja, du ler kanskje nå, men dette er min måte å leve på. Å være annerledes er en fin ting og det gjør godt å være seg selv...

Ja, å være "annerledes" er aldri lett. Det har jeg vært så langt tilbake jeg kan huske. Som den spirituelle kvinnen som har egne ritualer, dans og chanting rundt bålet med lange fletter og skjørt, tegner riter i jorden, snakker urspråk som ingen forstår, snakker med fuglene, ånderverden og forfedrene, som trommer for vår alles moder jord.. Ja, det er meg og det har kostet meg mye å tørre og stå frem i en moderne tid - som den ekte meg. Allikevel, jeg har blitt varmt tatt imot, blitt sett og det gjør godt. Jeg fortsetter å være meg selv inn i det nye og åpner dører. Vi må tilbake til naturen for å finne balanse - nye måter å tenke og leve på...

Ja, "tilbake til naturen" favner det meste som har med livet mitt å gjøre. Jeg velger naturen så langt jeg får til. Å tilbringe tid der er en ting, men jeg velger også livsstilen min som en grønn vei. Jeg tar avstand til det som er kunstig og giftig da jeg ser på meg selv som naturlig levende vesen... Å følge en naturtro betyr ikke at jeg må leve som i gamle tider eller Middelalderen. Jeg prøver å gjøre dette på en mest "allmenn" måte i en tid hvor naturen blir fortere glemt. Jeg ønsker å være et godt eksempel på hvordan man kan være i begge verdener. I den moderne tid i ett med urkraften. Ja, det krever en god balanse og til tider synes jeg det er krevende, men jeg holder ut. Biter tenna sammen og står i det jeg tror på. Jeg ser at det hjelper og det hjelper også de rundt meg. Vi alle trenger noen som viser vei - her er naturen viktig siden den også viser vei. Og...tirsdag skal vi feire at lyset blir sterkere og dagene lengre, litt etter litt <3


Det er Vintersolverv!

Tirsdag 21/12 kl. 16.59 (Oslo/Drammen):

Endelig! Vi sender lys til Moder Jord og ønsker sola velkommen...

Yule, Jul, Solsnu, vintersolverv er noen av navnene på denne dagen. Den lengste natten i året, og den feires til ære for solen og dens kraft som nå symbolsk gjenfødes, slik den "døde" ved Allehelgensaften. Fra nå av vil dagene bli lengre og lysere frem mot Vårjevndøgn. Vintersolverv er en tida for håp midt under vinterens mørke, et håp om at solen igjen skal varme jorden og gjøre den fruktbar. Det er en tid for familie, venner og mellommenneskelige forhold, fred, kjærlighet, toleranse og glede. Om du planlegger et lite rituale for deg selv så vit at du trygt kan legge inn disse temaene: Kjærlighet og vennskap - Familiesamhold/relasjoner - Fred og toleranse - Respekt - Glede og optimisme - Å legge gamle ting bak deg og trekke nye ting inn i livet ditt - Solriter 

Jeg håper du også legger inn en kort meditasjon med bønn for en sunn og frisk Moder Jord og for barna våres som skal følge henne etter oss. At mennesker finner tilbake. Tenn lys <3


Mine tanker for det neste året <3

Det første som kommer til meg er: Aldri slutte å stille spørsmål! Vi lever i store endringer og skifter og det er naturlig å stille spørsmål og søke sannheter på vei mot det nye. Er det noen som bærer på sannheten? Er det bare en som har rett? Hvordan kan man forene det gamle mot det nye? Hvordan kan det åndelige og det moderne vitenskapelige dra nytte av hverandre? Ville det blitt fullkomment? 

Selv er jeg en grubler i en gammel sjel. Jeg observerer og har dype tanker, men jeg er åpen for det nye. Det nytter ikke være for sta denne tiden, men prøve å se det hele bildet. Sinne, hat og raseri vil aldri hjelpe. Men, vi mennesker har rett på frihet. Ingen eier deg eller meg. Vi må få lov til å velge selv. Hold hjerte åpent tross vanskelig tid...

Vi ser at å være menneske krever en god del og det med å leve riktig og sunt er mer viktig enn noen gang. Og ta ansvar for egen kropp, frigjøre og rense ut blokkeringer, avfallsstoffer, styrke immunforsvaret, holde på balanse, indre fred og ro... ja, alt dette må hver og en av oss sørge for. Vi som er glad i yoga må passe på daglig praksis, hilse solen og legge inn pusteøvelser med avsluttende intensjon for dagen. Dette bygger styrke og gjør faktisk dagene våre lettere! Loven om tiltrekning gjelder alltid - også i 2022 ;)

2022 = Kjærlighetens år

Ja, vi går fra året som bar tallet 5 for frihet og gjett om vi kjempet for friheten!! Nå har vi kjempet våre kamper og skal nå inn i nytt år med tallet 6: Det er tid for å tilgi, forenes og dele av kjærligheten ved siden av å omfavne den. Kanskje vil du nå oppleve kjærligheten enda sterkere for deg selv også? Energi vil dytte oss fremover mot dette og vi kan da granske kjærligheten fra et dypere nivå. Jeg tror hele planeten nå sulter på kjærlighet - perfekt timing...nå er året her <3 Vi må lære oss å tilgi og flyte mer med, ta vare på oss selv, de rundt oss, moder jord - se på hele livet som en egen stor kjærlighetserklæring! 

Når vi viberer på frekvens av kjærlighet kan også mirakler skje. Husk at alt av healing strømmer gjennom hjerte før det går ut i hendene. Jobb med åpent hjertesenter og du vil lettere dele og motta. Gleden er også at immunsystemet og thymuskjertelen er koblet til hjertesenter. Tilfeldighet at dette er energien i det nye året? Neppe. Ved å styrke, balansere dette energisenteret (ligger midt på brystbenet) vil immunforsvaret styrkes betraktelig. Det kan være yoga, vaguspust, indre reiser til der du opplevde ekte kjærlighet...reise innover i hjerte og bli der litt. Sammen med dype lange pust...Husk hva kjærlighet føles ut som...være der.

Nå skal vi senke skuldrene og nyte de siste dagene dette året!

...Vi feirer først vintersolverv før julefreden senker seg. Vi må huske på å slippe opp alt vi kan før det nye året starter. Reflektere, meditere innover og bruk den indre dialogen for alt det er verdt! Stol på deg selv og husk at livet er en gave hvor du skal ha det godt. Det fortjener du - den unike sjel som du er! Praktisere takknemlighet og ha tillit til universet, oss mennesker og moder jord.

Takknemlig er også jeg. For alle vakre møter, timer, åpenhet og tillit. Jeg setter stor pris på alle dere som krysser min vei! Så mye glede, kjærlighet og tanker vi deler med hverandre - det er virkelig minner og ha med seg videre!  Nytt blir 2022 hvor vakre lokaler i Drammen skal ta imot dere som ønsker til yoga, pust, healing og spennende foredrag og events. Jeg håper vi finner en god rutine sammen på veien mot styrke, balanse, indre fred og ro.

Nå til slutt må jeg av hele mitt hjerte få ønske dere alle en vakker og fredfull julehøytid! Jeg ber om at dere holder dere sunne og friske og har massevis av kjærlighet rundt dere. Kjærligheten er aller viktigst, la oss aldri glemme det. Nyt den gode varmen, gleden og kosen! Sett riktig intensjon for det nye året, vi sees i 2022 :)

Varm hilsen fra Vilde - som har både tro, håp og tillit til en verden i positiv endring...