Noe må renses!

01.03.2023
Yoga & meditasjon undervisning på Nord Kypros pustes inn!
Yoga & meditasjon undervisning på Nord Kypros pustes inn!

Det er onsdag tidlig morgen - 1 mars - og jeg våkner med en herlig energi etter mye tid på hot yoga i går. Ja, 42 -grader gjør kroppen åpen og smidig noe som gjør at yogaen kan jobbe dypere og enda mer effektivt. Der blir huden min som en sil og all "gift og urenheter" forsvinner. Med mengder inntak av vann ved siden av blir det lett å være i kroppen - ja, sjelen trenger både åpenhet, plass og ikke minst, ha det rent rundt seg for og trives. Jeg kler meg i gult denne dagen som en bekreftelse på det jeg føler inne i meg, ja sola skinner godt!

...Du er sjel som midlertidig bor i kroppen. Jo friskere kroppen er jo mer kan du handle ut ifra hva sjelen intuitivt forteller deg....

Det var ikke detox eller Bikram yoga jeg skulle snakke om, men mer hvordan vi må være med på hvordan vi puster gjennom dagen. Ja, mange glemmer at pusten er den som avgifter oss da mye avfallsstoffer forsvinner når vi puster ut. Nytt liv på hver innpust og renselse på hver utpust. Vi kan også legge til ekstra intensjoner som hva vi ønsker å slippe eller hva vi øsker å oppnå - og - visualisering... Når vi vet å bruke pusten - se på den som en helbreder - da kan vi oppnå mye energi og kraft. Men, vi må ha med både kropp, sinn og sjel - alt skal jobbe sammen, men om du føler at du har for lite kontakt med sjel så må du fokusere mer på pusten. Og, hver eneste dag.

Så jeg startet dagen min med pusteøvelse, noe jeg ofte gjør. I dag hadde jeg fått en test på mail om hvor "sterk" vitaliteten min var ved bruk av en øvelse. Den gikk bra, men det var en tankevekker igjen over hvor mye pusten kan løfte oss på veien. Pusten som er broen mellom sinn og sjel - ingen pust ingen liv. Enkelt. Men! Vi glemmer i stress...så en liten utfordring til deg fra meg blir å sette av tid til å puste - små pauser - hver dag ved siden av denne testen som jeg deler videre:

  1. Start med å puste rolig, inn og ut gjennom nesen noen ganger.
  2. Så lukker du forsiktig begge nesebor og ser hvor lenge du kan holde pusten UTEN å presse deg for langt.
  3. Telle sekunder...
  4. Der du føler det er naturlig for deg å ta en ny innpust - det er også der du skal stoppe.
  5. Så puster du rolig egen rytme igjen.

Her er det sagt at du bør være over 40 sekunder og at alt under 25 sekunder sier at du er i energimessig ubalanse...

Så la oss la pusten få hjelpe oss! 

Tenk hva den kan gjøre...fjerne avfallsstoffer, gi nytt liv, gir masse energi og demper stress, bekymringer og angst, skjerper konsentrasjon...vi lander i kroppen vår - kommer hjem - her og nå. Det er underlig at vi ikke tenker mer over det - det er først når vi er så full av spenninger at vi begynner å legge merke til det! Å gi pusten oppmerksomhet er det beste vi lan lære oss. La den fortelle deg hvordan du har det...

Pusten kan kartlegge hvordan det står til...

I yoga sier vi at pusten forteller oss hvordan det står til. Dette er også fordi når vi kommer på yoga for første gang vil mange få reaksjoner i ett med at pusten får gå dypere. Ja, der sitter mye følelser, mye usagt, mye undertrykt - og nå rører det på seg! Ja, da kan vi kartlegge mer hvordan det står til. Vi vet jo også at om pusten går raskt og høyt opp til skuldre så er det kaos og stress, men om den går rolig og dypt så er vi i fred og ro - og i dyp kontakt...

Jeg opplever at jeg puster  mye tungt ut når jeg er i situasjoner som er krevende. Det kan være når jeg er i store folkemasser, står i kassakøen på Rema eller når noen forteller meg om vanskeligheter de bærer på...jeg har tatt det inn og nå må jeg puste det ut. Nå høres det ut som at jeg gjør det kontrollert - det er det ikke. Det skjer av seg selv. Ja, pusten vet vei.

Nå har jeg akkurat spilt inn en pusteøvelse for en balansert aura for Time To Heal medlemmer. Auraen vår som kan pustes frisk og sunn - som igjen gir oss den beskyttelsen vi ønsker - mot lavere energier. Ja, vi lever i et felt av positive og negative energier og vibrasjoner og alt er ikke å absorbere...derfor kan vi bruke teknikker som vil beskytte oss mer, men åpne opp for det som nærer og løfter.

La oss puste ut FORTID og inn FREMTID!

Det er mange måter å se det på, men uansett så håper jeg at du minner deg selv på at pusten din er en stor hjelper! Derfor er Østens filosofi så vakker og viktig - den snakker sjel til sjel...

Husk at du kan også bli medlem her for å hente viktige stunder for balanse gjennom kropp, sinn og sjel! Jeg vil dele intuitivt som jeg vet treffer mange - derfor vil det fortsette, en reise så lang ;)

Namaste!