Livet er.

26.12.2019

Det handler ikke om å være sterk eller svak, men om balanse.

Det er andre juledag og en spesiell dag mange av oss vil minnes da en stor kunstner, poet og forfatter i går valgte å reise videre på sin sjelevandring. Mine tanker går til han siden jeg beundret hans måte å uttrykke seg selv på - hvordan han med alle sine farger og følelser, alle ord, delte med de rundt.  Dette innlegget er allekevel ment for oss alle - siden det jo gjelder oss alle...

*

Julen er her og med mange års jobb med mennesker vet jeg hvor tøff denne tiden er. Derfor når jeg deler julebudskapene mine handler det ofte om de som ikke har det så bra gjennom høytiden. Jul og påske...mange trigges i kontakt med sterke og dype følelser, minner - på godt og vondt. Noen har mange rundt seg - andre har ingen. Men, julen handler om håp. Det handler om at lyset kommer til jorden og hvor vi som bor her skal rense våre hjerter og vårt sinn, åpne opp for healing og troen. Dette er mine tanker og bønn for julen.

*

Det er julaften og vi alle sitter rundt middagsbordet da vi kommer inn på temaet kunstnere og angst. Vi er en familie nå som også har vært gjennom store kriser så naturlig blir praten ofte om mennesker og livet. Vi kom videre inn på hvordan mange av våre største kunstnere og artister var preget, en eller flere ganger, av mental sykdom, også psykoser. Det var da også nettopp disse erfaringene som gjorde de til de dyktigste kunstnere. Hadde de ikke fått utløp for det de bar på ville de mest sannsynlig aldri funnet balanse igjen.

Angsten kan være din hjelper eller din største fiende...

Å være en kreativ kunstnersjel er på godt og vondt. Vet du å kanalisere det kreative ut med dine følelser vil du kunne oppleve balanse, men holder du tilbake kan det fort skape indre konflikt. Konflikt på det mentale er som en gift. Den forurenser og trenger å renses ut. Med andre ord: Angst og mentale lidelser kan heales ved at du kanaliserer ut alle dine tanker og følelser. Angsten forteller deg noe. Når du får tak i hva det er må du passe på å slippe det ut - på den måten som er bra for deg.

Det kreative er selve drivkraften i oss mennesker - lik den seksuelle kraften - og vi alle er bærere av denne energien. Noen er veldig følsomme og sensitive ved siden av - jeg har her mine egne erfaringer. Jeg kanaliserer ut mitt ved å skape alle mine kurs, min skole og timer, mine skrivekvelder, mine dansetimer, mine maleøkter og mine lydhealingstunder. Jeg er alt det. Jeg trenger ikke gjøre alt på en gang - det forandrer seg i ett med mine faser og min utvikling.

Jeg møter mange som trenger hjelp til sin angst, også psykosepasienter. Det jeg ser er at alle er fulle av energi og kreativitet de ikke får utløp for. De sitter der og tripper og rister. Det kan være barn, unge, voksne....alle aldre. Noen ruser seg for å finne roen. Dette er ingen løsning. Hva vi gjør? Vi prøver å finne tilbake til kjernen...Ja, kjernen hvor du finner DEG SELV. Hva bor i deg?

Første juledag satt jeg i sofaen og hvilte...jeg lot tankene flyte og jeg havnet innom et menneske jeg var mye sammen med for mange år siden, som tok sitt liv få år tilbake. Jeg tenkte på han og det han var: En mann med ekstremt høyt adrenalin nivå som elsket musikk og høy musikk (!!), og som hadde verdens beste smil. Mine tanker vandret videre til at han var en utrolig kreativ og følsom person og jeg stilte spørsmålet: Fikk du utløp for dine tanker, dine følelser via det kreative? Min magefølelse sier nei. Du gjorde ikke det - hvertfall ikke nok.

Det er dette som ofte er problemet med en vakker kreativ kunstnersjel: Alle følelser. Siden følelsene er det som får oss til å være den kunstneren. Vi kan nok ofte bli sett på som «høyt der oppe og langt der nede..» Ikke så rart. Vi drives jo av følelser hele tiden.

Her forleden snakket jeg med en kvinne og hun var nysgjerrig på hvem jeg var. Jeg fortalte kort om mine sider og hun sa:

» Å ja, du er en healer du, akkurat som moren min. Hun gjør også alle de tingene du gjør..!»

Ja, jeg er en healer - det er mange andre også - og vi er super kreative!!! Vi blir også fort syke om vi ikke bruker gavene våre....

Jeg er følelser og jeg er ekstremt klarfølt - en gave som er en «blessing and a curse». Jeg uttrykker mitt, men det viktigste er: Shamanveien har lært meg «å holde meg fast». Jeg er så sterkt knyttet til jord og mine røtter, mine forfedre, som gir meg en form for sunn kontroll. Jeg tenker hvordan livet mitt hadde vært uten. Helt ærlig tror jeg at jeg da hadde valgt «mer normalt» liv. Jeg hadde ikke holdt ut. 

Følelser. De drar deg fort opp, høyt opp, og de kan dra deg fort ned, og langt ned. Men, jeg spør meg selv ofte: Hva ville livet vært uten følelser? Svaret mitt er: ingen liv.

I dag da jeg møtte den tunge nyheten om en vakker sjel som hadde reist videre, så ung og fra sine vakre barn, jeg gråt. Gikk til bordet mitt og tente nytt hvitt lys. Ba om at hans reise skulle være beskyttet og at hans nære skulle få styrke. Dette menneske så jeg opp til, han ble mye snakket om, men jeg beundret hans mot til å være seg selv. Han turte å være annerledes, fargerik herfra til månen og turte å snakke sin sannhet. Vet du? Dette er det jeg elsker ved mennesker. De sprer en energi som andre trenger, de trigger andre til å tørre å leve mer. Tusen takk for det du spredte, Ari, ut i samfunnet, i dette landet. Nordmenn trenger å komme mer ut av sine skall, mykne opp mer - og dette stod du for!

*

Jeg og min vakre engel satt i bilen i dag på vei til selskap og hun var tydelig berørt av det som hadde skjedd. Hun stilte spørsmål og jeg forklarte hvordan livet ikke alltid er så enkelt på innsiden selv om du en gang «vant prinsessen og hele slottet». Hvordan berømmelse og penger ikke gir ekte lykke. 

«Jenta mi, du må forstå at lykken finner du inne i deg. Den skinner innenfra og ut. Penger kan aldri gi deg den form for lykke. Det bidrar med trygghet som er nødvendig, men lykken handler om å leve ut den du er. At du finner dine potensialer, dine styrker og gaver og at du tørr å leve de ut. Det er ekte glede»!

Våre mørke sider...

Å tørre å være seg selv er også på godt og vondt. Vi må huske på at vi består av flere lag energi og det er mye som skal justeres og balanseres på forskjellige måter - i dette livet. Det er en reise og tålmodighet er da viktig. Vi kan ofte bli skremt av oss selv, mørke sider som dukker opp underveis av vår «oppvåkning» eller utvikling som kanskje andre vil si. Jeg husker mine første malerier - som voksen - ble malt under black metal musikk...hvem hadde vel trodd det? Ikke jeg hvertfall! Sider i Vilde som dukket opp og ble kanalisert ut på lerretet. Noen av bildene ble solgt og min tanke var hvordan kan noen ønske og ha dette på veggen? Vel, de oppfattet med andre øyne. Det er jo det kunst handler om.

Å tørre å leve ut sine følelser...

Jeg har også blitt skremt av meg selv under dans i ett med alle rytmer. Hvordan jeg hyler som et vilt dyr i bur. Jeg har blitt skremt under mine reiser med shamantrommen og stemmer som kommer gjennom meg. Jeg har blitt skremt av mye som bor i meg, men jeg trenger å kjenne på det. Jeg blir mer levende og ekte - for meg selv. For noen kan det se ut som jeg er «gal», men dette er naturlig for oss alle. Jeg har min kontroll og min kraft som hjelper meg med balansen. På mine skolesamlinger er dette fundamentet som jeg hjelper andre med.

Det handler ikke om å være sterk eller svak.

Vi alle er begge disse to sidene. Det handler om balanse. Det handler om å våge, satse, ta sjanser - tenke at livet ikke bare er en gang dette livet, det kan være flere ganger. Vi får nye muligheter - hele tiden. Er du en kreativ og følsom sjel...da ber jeg om at du finner din vei hvor du får utløp for det som bor i deg - før det blir for tungt. Om du allerede har det tungt...be om hjelp til å finne din måte å uttrykke alt det som bor i deg. Om det er å danse, male, synge, skrive, workout, skape i jobb, arbeid...Du trenger ikke gi opp. Få det ut og kjenn hvordan energien flytter fjellene som stod i veien...hvordan livet åpner opp på en ny måte som er enda mer deg! Fordi: Du er verdifull. Du er alle fargene. Du må bare leve det ut - og i balanse. 

Fordi: Livet er.

Ønsker deg en fredfull 2. julekveld og natt i lys og kjærlighet - hvor enn du er...<3

Vilde xxx