For å være spirituell må du.....

18.09.2021

Hvorfor tror så mange at man må søke alle nye alternative trender? Spiritualiteten lever jo inne i deg uansett?

Det er lørdag og jeg har en stille kveld. Jeg har startet dagen med hotyoga og videre gått lang tur i skogen. Dette er et must for meg så kroppen min holder seg frisk, sunn og sterk. I skogen nyter jeg tidlig høst med vakre farger og variasjon i naturen. Frisk luft, jeg er fri! Der er jeg på plass, som i mitt hus, og hvor alt levende i naturen tar vare på meg. Jeg har aldri vært redd for skogen - det er det tryggeste sted for meg. Som lita kunne jeg legge meg ned i groper med mose og kvist...ja, det var mitt sted og trygghet... Min åndeverden var i naturen, eller den var en del av naturen er mer riktig og si. Ånd = natur.

Ja, noen dager gjør godt å være alene. En avtale ble endret og fokuset mitt skiftet til kreativitet og gleden ved å skrive - ved siden av en planlegging...  Ja, fokus nå er mest innen jobb da det er mye å gjøre disse dager - og videre en utenlandsreise som står for tur veldig snart. I utlandet er det helse, sjamanstudier og business - en god mix. Mye logistikk og planlegging :) Jeg er tilstede og tar livet som det kommer, ingen dag er lik, men alle dager er verdifulle på hver sin måte. Selv om dagen er tung gir den meg noe. Det er en berg og dalbane, men om vi flyter med vil det hele oppleves som enklere. I dag...en liten påvirkning av månen kan kjennes, ja vi er på vei inn i fullmåneuken. 

Fullmåne-uke og jeg gleder meg til alle grupper med HealingYoga! Det blir godt for oss... Men, med tanke på å være en månedyrker og en spirituell praktiserende settes mine tanker mot alle de der ute som er søkende innen det spirituelle og som med usikkerhet "tror" at det gjelder å være den yogien, den veganeren, den miljøforkjemperen, den hippien, bærer av alle krystaller, snakke ord som ikke kan forstås.....tro meg, jeg har vært innom det meste, men sannheten er at du må ikke tilhøre "alt det" eller alle de miljøene. Faktisk trenger du ikke oppsøke noe utover deg selv. Det du søker bor inne i deg - uansett.

For å være spirituell...

Jeg startet tidlig å søke. Alle miljøer og grupper som så meg sa "du er jo så ung!" Ja, alle andre var mye eldre enn meg og hadde vært gjennom mye av livet. Jeg var tidlig ute og testet ut alle retninger. Jeg var den hippien, jeg var en del av flere alternative miljøer og foreninger, alternative messer, spåmenn og kvinner, seremonier og ritualer... Ja, det ga meg mye - og vi er her for å lære, men jeg er også formidler av sannhet. Sannheten som gradvis kom i ett med erfaring og modenhet er at du må ikke innom alt dette for og "bli spirituell". Det spirituelle er universet inne i deg....Misforstå meg ikke. Vi trenger ofte en form for veiledning fra en vis sjel og alle verktøy som kan styrke kroppen din er essensielle. Uten en sunn kropp blir det vanskelig med åndelig kontakt. Det er derfor urkulturer bruker kraftfull plantemedisin for å rense ut alle avfallsstoffer før den åndelige oppvåkningen kan starte. Men det åndelige....En musiker f.eks har det inne i seg og kobler seg på når han slår på tromma.... Min far er pianist. Han forsvinner langt inn i sitt univers når han spiller. Han er da i ett med sin sannhet. Han er hel. Han snakker ingen åndelig språk ved hjelp av ord... Det er til ettertanke....

Ja, vi er alle forbundet med ånd, men allikevel må vi ikke være perfekte innenfor alle moderne og nye alternative trender. Den lever naturlig der og for mange vil den komme naturlig og av seg selv. Noen søker alene mens andre trives med å søke i fellesskap. 

Joda, det gjør godt å være med likesinnede, men med all sosiale media som jager oss fremover med "den nyeste trenden hele tiden" blir det ofte fort en sannhet og "et must" for andre. Vi får fort følelsen av å måtte prestere. Vi må være bra nok. Testes ut, Vise oss frem. Spesielt da de som er usikre vil lide i dette jaget.. Min måte å undervise på er at alle skal finne kontakt med sin egen sannhet, men det er ingen fasit!!!! Nei ingen fasit, punktum. Om du da ikke er yogi, veganer eller krystallbærer - du vil finne det selv om.

Jeg holder mye kurs og synes det er viktig å dele med de som finner veien hit til meg. Å øke kunnskap om natur og healing er essensielt for en verden i balanse. Men, om du ikke er på mine kurs vil du allikevel kunne finne det du søker - inne i deg. Jeg har alltid tatt imot alle - uansett hvem du er. Jeg møter deg der du er på din vei. Jeg forventer aldri at du skal være det mange mener er "perfekt". F.eks, i mine HealingYoga-timer er jeg vant til å møte alle type mennesker med sine trossystemer, religioner, dietter, kosthold, livsstil, tanker... Min oppgave er å hjelpe alle. Respekt for hverandre må man ha, men det gjør godt å virkelig føle at man "møter den andre". En bølgelengde, en kjemi, en energiutveksling. Vi hjelper hverandre. Vi er sammen om det.

Fullmånen er her tirsdag som er mot slutten av Jomfruen sin fase og denne gangen står den i Fiskenes tegn. Vann, følelser gir mye dypt arbeid i oss, men pga andre planeter vil det kunne påvirke positivt innen jobb og avtaler. Det er sagt at gode nyheter kommer til oss. Ja, det er viktig å jobbe, men for at det gir og ikke fordi vi skal overleve. Ja, penger er måten vi måler verdien på, men la det aldri gå på bekostning av dine potensialer, din helse eller energi. Jeg elsker min jobb da det gir meg så mye alle disse møtene med grupper som søker sin utvikling fysisk, psykisk, åndelig og sjelelig. Når noe tapper meg så går jeg ut av det. Enkelt. Jeg gifter meg aldri med noe - jeg er fri til å velge. Universet og mine forfedre er de eneste jeg har tillit til utover mine barn. De er alltid der og trekker i de tråder som er viktig der og da. Og hvordan jeg får kontakt? NATUREN.

Naturen er en vei, men mange finner også veien inne yoga og meditasjon, innen musikk, dans, maling, sang, skriving....ja, det er her du er i kontakt med ESSENSEN av din sjel. Allikevel, husk at det er ingenting du må, men føles det naturlig ut for deg så er det din vei.....


Nå hang du det kanskje opp i de jeg har tillit til...la meg forklare. Mine foreldre elsker meg, men de er også drevet av sine trossystemer og rammer. Ubevisst påvirker det oss. Min mamma elsker jeg overalt på denne jord, men om jeg søker de dype svar er det faktisk mine barn som gir meg det jeg trenger. Mine engler er der med sin intuisjon og visdom. Uten å gruble, de svarer. Ja, jeg stoler på de fullt og helt og vet du, det gjorde jeg fra de var veldig små.... Våre barn er våre hjelpere - aldri glemme det. Å bruke en autoritær makt over dem er det simpleste vi kan gjøre, de er her for å  veilede i ett med sin ubetingede kjærlighet for sin mamma og pappa. Den skal aldri misbrukes. Vi setter grenser som er nødvendig, men la de slippe til på sin måte. Da hjelper du de til og bli selvstendig og trygge på seg selv. Det beste vi kan gi dem....Og mine forfedre, vel, de har aldri sviktet.

Lørdag sen kveld...det er tomt hus og musikken får leve rundt meg. Jeg nyter soul music og den gir meg ro og liv samtidig. Jeg er fri. Jeg lever og jeg puster. Mine nærmeste er trygge. Hva mer kan jeg be om? 

Så innleggets siste ord... 

Vi er her for å leve. Vi er spirituelle vesener i en fysisk kropp. Kroppen viser vi hvem vi er med. Men, den spirituelle delen er noe vi alle bærer med oss. Den lever og søker din oppmerksomhet. Du vil finne den selv om du ei følger alle moderne veier og råd. Det gjør godt med likesinnede siden det styrker vår trosretning. Du må finne dine. Allikevel...naturen er den beste og største kilden hvor du kan koble deg på. Der kan jeg også vise deg veien om du føler det riktig...... 

Jeg håper disse ord ga deg noe og jeg ønsker deg en vakker helg videre! Jobb med dine fullmåne intensjoner om du føler det naturlig - vit at du er mer enn din kropp og at dine potensialer er her for å skinne <3 Lys & kjærlighet, Vilde

  • Ps! Om du liker å jobbe med månen sine faser... Jeg sender live fra den ene kursgruppen min tirsdag med fullmåneyoga og meditasjon. Om du vil følge den må du sende meg en pm til vilde.lassem@gmail.com Den sendes fra gruppe på facebook som du vil få tilsendt.