Starten...

03.07.2023

På flyet kommer idéen. Det er ikke den planlagte boka som jeg jobber med, men en reiseblogg. Det gjør godt for meg å dele alle mine opplevelser og forhåpentligvis gir det deg som leser også noe 😊 Å skrive og fotografere er noe som gir livet mitt både en mening og retning. En romantisk drøm er å bare reise og skrive til alle bilder jeg tar - hvem vet hva universet har å tilby?


På flyet til Gdansk leser jeg en bok jeg ikke har hatt fremme på mange år, Alef. Den inspirerer og får meg til å kjenne en iver etter å skrive mer. Det er ikke bare jeg som leser, ved siden av på flyet sitter en ung kar med en bok hvilende i hendene...det er "Munken som solgte sin Ferarri"...En historie om å slippe det som eier oss på veien mot åndelig søken...Han er tydeligvis på sin søken.

Sagt: "Om du fortsatt er misfornøyd så har Gud en mening med det: du må forandre livet ditt, komme deg videre". 

Jeg har det ikke vondt i livet mitt, men jeg har utfordret meg selv på en måte som jeg også virkelig føler som en challenge. Men, jeg holder mine ord og følger opp som lovet, men jeg ser også at veien vil endre seg om ikke så lenge. Alle som snakker om det trygge og forutsigbare, vel det er ikke helt meg. Mitt liv leves fra sjelen. Sjelen er en helhet om man velger riktig. Å lytte, flyte med uten å bli eid eller holdt fast av noe, det er mer retning for meg. For mange vanskelig å forstå, men jeg må gjenvinne mitt univers og det må og kan bare gjøres på min måte.

 Jeg valgte å kalle sommerens reiseblogg for THE CIRCLE. Hvorfor vil vi forstå når reisen ender om 1 måned. Vel, første fase hvertfall.. Men, en sirkel...hva symboliserer den?

Sirkler er ikke bare geometriske symboler, men er også det som gjør livet mulig. Solen er en sirkel, og det samme er månen, og enda viktigere, det er også livssyklusen. Sirkler er også en intrikat del av naturen; tid oppstår i repeterende sykluser i form av dager, måneder og år, og årstider oppstår i repeterende sykluser av vår, sommer, høst og vinter. Det er derfor ikke rart at astronom-fysikeren Chet Raymo sier at alle begynnelser bærer slutten. 

Jeg tenker også det karmiske, det karmiske hjulet. At vi lærer om og om igjen. Alt kommer tilbake og dejavu er øyeblikket hvor du opplever noe på nytt og hvor du skal lære noe. Et øyeblikk av sannhet?? 

Men: "Alle begynnelser bærer slutten" Det er vakkert sagt synes jeg og det gir mening. 

En reise. Det er den viktigste veien mot å forstå seg selv og livet. Å bevege seg, se og oppleve. Møte nye mennesker. Og, reisen bør gjøres alene from time to time. Å gå ved siden av noen, parallelt, gjør at man hele tiden skumper borti hverandre og det blir forstyrrelser. Vi kan gå noe sammen, men også har vi hver vår vei...

 
Jeg leser i boken " Ved å gjøre noe absurd rører du ved noe dypt nede i sjelen din, den eldste delen, den som ligger nærmest opprinnelsen til alt". Jeg tenker at en absurd ting for mange kan være å legge ut på reise alene. Eller det kan være noe annet, noe som presser oss ut av komfortsonen, noe som er annerledes, mystisk...et rituale kan det også være. Men, det gir oss en utvikling!! Noe jeg alltid har sagt ;))

 Jeg sitter nå og venter i Gdansk. En fin flyplass, men helt tom. Det er meg og flyplassen. Her er det stille så jeg klarer å samle meg. Kaldt så må ta på flere lag med klær - denne dagen var perfekt å reise fra Norge og til Middelhavet! Det styrtregnet med tordenvær og jeg var takknemlig for at jeg kunne nå snart omfavne Afrodite sin øy igjen. Noen timer til og jeg er i luften igjen ✈️

I morgen tidlig lander jeg på Kypros. Øya som har vist og lært meg mye om kjærlighet og tilgivelse, vennskap, muligheter, men også om den evige sirkelen. Om det aldri er en begynnelse eller aldri en slutt, hvordan kan vi rydde opp? Karma...det karmiske hjulet.. Det er på tide å sette seg inn i tidligere liv, forstå hvorfor vi er her, lære og gi slipp....En helhet. Fullbyrdelse. Hjem...


Jeg lander i ett med fullmånen. Det ble bare sånn...eller, nei. Det var bestemt. Det er min reise nå og mye skal omfavnes ❤️
Jeg sjekker inn tirsdag igjen!
 
Lys, Vilde