Life is precious....no matter what!

05.02.2023

Noen spurte meg her om dagen: Vilde, hva er det som driver deg? Ja, hva er som driver deg, meg, alle? For min del er det en sterk tro om at vi er her for å oppdage noe - ved siden av en stahet og viljestyrke.. Livet er mer som et eventyr, eller science fiction film siden det er så MYE MER enn hva vi ser. Det skjer selvfølgelig bare om vi tørr å se bak sløret, kaste brillene. Hva vi skal oppdage? Vel, det kan være alt fra din egen spirituelle utvikling, til hvorfor du ikke trives i jobben. Det kan finnes både i kroppen, mentalt, følelsesmessig til ånd og sjel. Uansett hva det måtte være så er vi her for å lære og oppdage noe. På mitt språk blir det en forening med min sjel. Siden sjelen er "alt", den er hjem...og jeg skal hjem. Litt etter litt...

Det er fullmåne og behovet for å skrive melder seg etter en liten teaching i Buddhistisk senter denne morgenen med ny inspirasjon, påminnelse og meditasjoner. Ja, det gjør så godt med disse stundene da de - med mye annet - sakte, men sikkert vekker meg tilbake til livet. Livet..med sine berg og dalbaner og som er verdifullt uansett...

Er det ikke rart hvordan alt det som oppleves som tungt i utgangspunktet er en hjelper? Yes, it's a blessing! Men, selvfølgelig vet jeg som dere andre at det er tøft når det stormer og det krever mye mentalt arbeid for å holde på roen og tilliten helt til vi ser at alt ordner seg eller at en åpenbaring kommer til oss. La oss da huske hvor mye vi kan takle om vi lærer hvordan kontrollere sinnet vårt - noe som er min vandring gjennom dette året: jeg skal utvikle min evne til å meditere. Jeg må samle alle tanker, finne balanse og kontroll - da finner jeg gradvis tilbake til en indre fred og ro som jeg ønsker mer av etter en krevende tid.

Den krevende tiden er småtteri i forhold til mange andre, det er jeg sikker på, men jeg som er der for andre, veileder og viser vei, kan da ikke gjøre det om ikke jeg er i min klarhet? Som jeg skrev sist, det er store skifter på gang, tiden går rasende fort og jeg må gjøre meg "klar".

Men, la oss gå tilbake til livet sin muligheter. Muligheter som viser seg etter vi ofte har vært i kjelleren. Livets harde skole. Livet som krever sin styrke. Livet som krever sin visdom. Visdommen som vil vise vei OM vi har indre fred og ro med klarhet. Alle de tunge stundene, alt stress, tidsklemma, vi handler før vi tenker siden presset utenfor og rundt oss er for stort...ja, plutselig oppdager vi at vi valgte fra hodet mer enn fra hjerte. Ah, det gjør vondt, men samtidig er det en veiledning og et svar til deg - og en mulighet. Du kan jo nå gjøre en endring!

Noen spurte meg her om dagen: Vilde, hva er det som driver deg? Ja, hva er som driver deg, meg, alle??? For min del er det en sterk tro om at vi er her for å oppdage noe. Det er mer som et eventyr, eller science fiction film. Det er MYE MER enn hva vi ser. Det skjer selvfølgelig om vi tørr å se bak sløret, kaste brillene. Hva vi skal oppdage? Vel, det kan være alt fra din egen spirituelle utvikling, til hvorfor du ikke trives i jobben. Uansett hva det måtte være så er vi her for å lære og oppdage noe. På mitt språk blir det en forening med min sjel. Siden sjelen er "alt", den er hjem...og jeg skal hjem. Litt etter litt...

Vi våkner. Gradvis skrelles denne løken og hele tiden handler det om å kjenne seg selv. Finne ut hvorfor noe er blokkert eller hvorfor noe er vondt eller vanskelig. Det er derfor jeg har valgt å være så "på meg selv" denne tiden. Og, kroppen gir meg mye av svarene. Staheten min som jeg er heldig med (!) gjør at jeg aldri gir opp - og hvorfor skal jeg gi opp meg selv når jeg har kommet så langt? Jeg har ingen tvil om at vi bare er på besøk her for å oppdage en kilde med energi som lett kan fylle oss opp med livskraft. Jeg har heller ingen tvil om at vi er i kontakt med den andre siden hele tiden og at det i utgangspunktet ikke er noe skille der. Det handler om din åpenhet og tillit - og vi kan fint være i kontakt med "begge sider" noe som vil hjelpe oss masse på veien! Der finner vi våre guider og kraftdyr som bare ønsker oss det beste på denne reisen gjennom det jordiske livet. Er det ikke herlig å tenke på?

 Ja, om vi er fulle av stress, giftstoffer, negative tanker og vi lekker av egenkjærlighet så blir det vanskelig og forstå eller erfare dette - derfor må alle ta et valg, men merk mine ord: Valget du da tar skal ikke være fra hodet....det er ikke kunne det logiske som skal fortelle deg at du må trene kroppen din etter hva vitenskapen sier....du må FØLE DET. Føle det i hjerte.... Da får du gjennombrudd og suksess uansett hva det måtte handle om.

Jeg har forelsket meg på nytt i Bikram yoga. Jeg velger å overse hva som blir sagt om yogien som grunnla det og velger heller å se på det positive. Jeg svetter ut i 40 grader med krevende yogaøvelser, bader i min egen svette. Høres muligens noe ekkelt ut, men jeg føler meg så fri etterpå. Jeg har da kaste vekk grums både fysisk, mentalt, følelsesmessig....ah, huden blir fantastisk fresh! Men, det er tungt. Hjerte må jobbe mye og jeg hører meg selv rope kjære Gud flere ganger :)) Alle puster, stønner, uffer og akker seg. Det drikkes mengder med vann da det kjennes som at det brenner inne i deg.. Ja, jeg tar fyr og avslutter gjerne med en beroligende yin time - det blir en perfekt balanse. Flere ganger i uken gjør jeg dette. Det er blitt en nødvendig prioritering for meg. Målet mitt? Vel, jeg skal bygge kjernen og balansen enda sterkere som påvirker den mentale delen av meg positivt. En ild og styrke som jeg trenger "til det nye"...

Livet....er hva du gjør det til. Det er noe jeg alltid har trodd på. Å sette seg ned som et offer og synes synd på seg selv hjelper ingenting. Det er bare å videre, om vi vet veien eller ikke. Men, egenkjærlighet er essensielt. Å straffe seg for noe som ble galt, sagt eller gjort, må tilgis før veien kan starte. Det er da det nye kommer.

Når jeg sitter å skriver nå tenker jeg også på hvor godt det gjør å skrive. Det er en fin måte å uttrykke på, dele, vise til inspirasjon og motivasjon. Ja, du må ALDRI GI DEG!!! Vi får nye begynnelser hele tiden om du er villig til å utvikle deg, lære ved siden av at du må ha drømmer. Drømmer er IKKE til å spøke med - de ER EN DEL AV LIVET DITT! Når du er utmattet eller har overkjørt deg selv må du bruke tiden tilbake til deg selv igjen. Det er aldri gjort over natten så være tålmodig. For hver dag du setter av tid til meditasjon, om det er stille eller aktivt, vil du føle deg selv enda mer igjen....hele veien tilbake til hjerte. 

Det er sagt at den lengste veien er fra hodet til hjerte....

Det er jo så sant. Hodet som kan være med oss eller holde oss tilbake med gamle trosmønstre eller tankemønstre. Gamle holdninger. Du har sikkert vært like sint som meg når du oppdager at hodet tar deg i feil retning? Ja, hjerte sier A og hodet ser B. Hvem skal vi lytte til? I Østens tradisjoner og visdom finnes alle svar i hjerte. Hva skjedde på denne kanten av jorden? Hvor ble stemmen i hjerte av? Er det det kalde klima? (!) Da er det nyttig å se verdien i at Østens filosofi har kommet hit til oss. Alt vi kan lære av den. Og, så har vi vår visdom fra kalde nord <3

Vi må lytte mer. Å stole på det vi hører. Livet er valgt for at vi skal lære, men det handler om en oppvåkning. Og...du er din egen mester på vei mot denne oppvåkningen!!! ALLE svar er i deg. Kanskje fullmånen kan guide deg?

Jeg avslutter med fullmånens ord før jeg skal svette i 90 minutter :)) Den forteller oss at hjerte er der vi nå skal fokusere på. Hjerte og hva som foregår der, på godt og på vondt. Om du stiller spørsmål rundt kjærligheten og relasjoner er det nå tiden for et dykk ned i det uoppgjorte eller undertrykte. Hva skjuler seg, hvorfor føler du som du gjør og ikke minst: hva kan du gjøre for endre? Hva ønsker du? HVORDAN VIL DU HA DET?

Tusen takk for at du leste mine ord <3 Jeg takker alle vakre sjeler som sender nydelige ord og at jeg er savnet på sosiale medier - det varmer - men....jeg kommer ikke tilbake der enda ;))) Livet handler om så mye mer....

Lys & kjærlighet,

Vilde