Hvordan blir vi åndelig praktiserende møtt av det moderne samfunn?

25.10.2019

"Å snakke det åndelige språket er vanskelig når den andre ikke forstår"!

Naturens språk har alltid vært det viktigste for urfolket
Naturens språk har alltid vært det viktigste for urfolket

Det har vel alltid vært vanskelig...

Som åndelig troende gjennom hele livet har jeg også møtt på mye misforståelser som jeg vet bunner i frykt og uvitenhet. Som lita jente snakket jeg aldri om mine syn eller samtaler med englene eller naturåndene, og det skapte nok større konflikt i mitt indre enn hva man kan tenke seg. Joda, en verden inne i deg som ingen andre vet om eller forstår - gjør deg usikker. Som barn er fantasi et velbrukt ord og som lite barn er det trygt å reise inn i de andre verdener, men etterhvert som du vokser opp får du høre at du må bli voksen, ta ansvar, få deg utdannelser, jobb og med alt dette kommer alle regler, alle forventninger og krav av samfunnet. Hva skjer? Jo, du blir fort voksen og det lille barnet som var i ett med de andre verdener forsvinner gradvis. Du mister der og da "skaperen" i deg....Når du ønsker som voksen å finne dine spirituelle gaver må du først jobbe med å finne tilbake til fantasien, visualiseringen, lekenheten og kjærligheten.

Er ikke energi, ånd og sjel et universelt språk?

Jeg har undervist i mange år og jobbet mye med mine uttrykk og budskap innenfor åndeverden, healing og urvisdom. Tro meg, det er ikke lett å snakke dette språket når du har ord som virker mange tusen år gamle! Ja, sjelen er gammel og mine ord kanaliseres ofte på engelsk. Videre må jeg oversette og finne ord som de rundt i gruppen kan forstå. Jeg gir meg aldri før jeg vet de forstår til en viss grad. Når jeg sier forstår er det kun en første del av reisen siden det videre må erfares, oppleves før det integreres enda dypere... 

Ja, åndelig språk burde være "universelt språk" - et språk alle forstår. Hva hindrer oss? Jo, frykten for det som ikke kan bevises - for det som kun føles og fornemmes. Vitenskapen fikk mennesker til og tro at ALT skulle bevises, alt måtte forklares. Vitenskap har vært og er en viktig del av eksistensen, men her finnes allikevel null balanse. Hva med vår gamle naturtro? Troen på energi utenfor oss selv? Når vi snakket med naturåndene og kraftdyrene viste oss hvor reinen var? Hva med all naturlig værspådom? Lytte til dyras instinkter? Alle månefaser? Har vi virkelig glemt alt dette? Nei, men vitenskapen har gjort det for enkelt for oss. Alt er maskiner og roboter - og kroppen er en anatomisk byggekloss hvor mye av det som skaper lidelser ikke kan sees på røngten. Snart blir vi mennesker også som roboter om vi ikke går en annen vei - mot naturen.

Nytt år er snart her med universelt tall 4

Vi er straks på vei inn i året 2020, det blir året med balanse. Jeg håper da at det også blir mer balanse mellom det alternative og moderne legevitenskap. Som overskriften sier, det er ikke lett å snakke samme språk om begge ikke forstår, men vi må alltid respektere den andres syn og tro! Allerede som ung husker jeg godt på en fotballkamp en annen mamma sa til meg "Du snakker så mye energier du?!!!" Jeg husker videre da at jeg måtte ordlegge meg annerledes resten av den kampen siden de syntes det var rart. Hadde det vårt nå ville jeg ikke forandret på noe av språket mitt. 

Om du ikke forstår, gå inn for å lære!!!!

Og bli misforstått er vondt, det vet vi alle. I disse dager har jeg følt mer og mer frustrasjon rundt Sjamanen som kom inn i lille Norge og skapte en storm med sin høye røst! Vi nordboere er ikke vant til sånne hendelser og det ble fort mye drama rundt hans og Martha's samarbeid innefor sjamanisme og healing. Mange har spurt om mitt syn på dette og jeg har valgt å være taus, men nå følte jeg ordene presset seg frem og jeg er redd for alle misforståelser av dere som kjenner meg. Du må huske at sjamanspråket er eget språk som ikke alle forstår!

Ikke alle forstår Sjamanspråket...

Durek sine kurs og nå boken "Spirit Hacking" som er stopppet i dette landet. Nyhetene pumper ut "tung energi" som ikke bare treffer Durek og hans nærmeste, men også oss andre som er åndelig praktiserende og troende. Frustrasjon som går over til sinne. Akseptet? Det finnes ikke aksept for og bli latterliggjort eller mobbet! Jeg blir sint når aviser og media stempler andre mennesker, uansett og når det går over til personlig og dømmende ord. 

Nå vil jeg også understreke at det er viktig å være skeptisk - er du åndelig søkende må du ta ansvar å stole på egen intuisjon. Vi skal aldri sluke alt som blir sagt innen dette faget uten å gjøre en egen research, med egen intuisjon. Nå med Durek i voldsomt rampelys blir mye sagt, men husk nå videre at media ikke forstår det åndelige språket og hvor mye misfortåelser som kan komme ut av det. Jeg husker godt en kjent blogger skulle skrive om meg og ordene hun brukte var gale og misvisende og jeg måtte rette opp i det meste før det ble publisert.

Så med siste nyhet om at boken hans blir sensurert og stoppet, hva gikk galt? Selv kjenner jeg verken Durek eller Martha Louise, men jeg forstår Sjaman språket. Når han sier at kreft er selvpåskyldt må det legges til en del ekstra forklaringer. Som at ansvar for egen helse må komme til deg før du er fyllt 40 år og at en åndelig forståelse: hvordan du som menneske består av flere forskjellige lag med energi: fysisk kropp, eterisk, følelse, tanke, ånd/sjel bør læres og prøves forstås. Alle burde lære dette siden det gir en større økt helsegevinst. Det er også viktig ved siden av som ren mat, søvn, frisk, luft, nok søvn, fysisk balanse, mindre stress, jevnlig avgiftning av tungmetaller osv. Ja, vi lever i en tid hvor vi egentlig er SÅ OPPLYSTE! Og...vi har så mange muligheter, men vi stopper oss selv. Vi er rare vesener som også hele tiden søker utover, vil ha mer og mer, istedenfor å søke lykken innover. Ekte lykke kommer av få ting - nei, du trenger ikke mye... Så sykdommer er trist og noen ganger kan vi ikke hindre den å komme bankende på døren, men forebygging så godt vi kan, ja det må jo bare gjøres!!! 

Vi åndelig troende har et annet syn på sykdom. Jeg husker godt mamma sa til meg en gang: "Vilde, du sier hele tiden at noe skal renses? Hva mener du med det når du egentlig bare er syk?" Ja, supert eksempel på hvordan jeg ser på sykdom: En renselse. Her kan jeg gå dypere, men ønsker ikke skrive om det. det er lett og misforstås. 

Tilbake til Durek og hva som også ble skrevet om "avtrykk i vagina" og hvordan pressen gjorde det om til at "kvinner var urene" . Ja, da lo jeg godt!!! Jeg forstod nøyaktig hva han mente der, siden jeg underviser i det selv. Som kvinne ligger det mye avtrykk i oss alle som har med skam å gjøre - en undertrykkelse som kan ha fulgt oss gjennom mange liv og for noen dessverre inn i dette liv. Dette er også energimessige avtrykk som finnes i felt rundt kroppen (totalen er aura) - vi kaller kroppen "mental kropp". Der lagrer vi innprentede trosmønstre fra langt tilbake som er nødvendig å rense ut for og bli mer hel som menneske og med vårt potensiale i dette livet. Litt videre.. Vi kvinner har en kanal som er guddomelig, vagina, og med en mann som jevnlig tømmer sin sæd lagrer det seg som " energimessige avtrykk" som tar en god stund å rense ut. Faktisk så går disse energiene så sammen og du som kvinne bærer da en del av den andre - derfor er det viktig å være kristisk overfor hvilken sex-partnere du har - det skal være riktig kjemi. Selv har jeg blitt bevisst på dette og f.eks om man skal kjenne på om et forhold er riktig eller galt bør all sex kuttes ut så du kommer tilbake til din egen rene energi som igjen hjelper deg til og ta riktig valg. Vi kvinner er ikke urene, men bare sensitive. Vi omfavner og absorberer det meste.... Å rense seg er viktig for alle, mann som kvinne. Og ta avstand til sex i perioder kan gjøre godt så du får samlet din energi.

Avtrykk....

Disse avtrykkene....F.eks. Når jeg føler en person i hus eller liknende og vedkommende er død, er det avtrykk vi snakker om. Jeg fornemmer energien hans med hans avtrykk. Dette må renses for at huset skal få tilbake sin harmoni og balanse. Når jeg snakker med en person fra åndeverden snakker vi om mer enn avtrykk. Vi kan vel ikke bevise disse tingene annet enn at familien som bor i huset får et bedre liv etter avtrykkene er fjernet - det er selve beviset, så langt ;) Men...hva er bedre enn at menneske selv forteller at healing føltes og gjorde de godt? Hva er bedre enn at vi åndelige lærere kan hjelpe mennesker med å forstå at det er så mye mer enn kun det du ser der og da? Visdom og kunnskap vil gjøre livet og helsen enda sterkere!!

Å bruke stemmen sin er viktig, men vær alltid ydmyk!!!

De ekte sjamaner jeg har hatt den ære av og ha møtt har alltid vist ydmykhet og sårbarhet. Som healer eller sjaman kan du heller aldri love helbredelse. Det som nå blir sagt av sjamanen ift boken (hvertfall ut ifra media) at "om du får kreft så er det fordi du ikke ønsker å leve lenger" - er nok dypere ment enn hva som kan forstås av de få ordene som står skrevet i avisen. Hva han mener kan jeg ikke si sikkert, men poenget mitt er at vi som går ut i media må veie ordene varsomt så det ikke blir så store vrangtolkninger! Å buldre frem med "min tro er den eneste tro" er veldig dumt og heller ikke riktig. Da skaper du samme negative effekt som religion har gjort gjennom tidene. Vi lever i en verden med forskjellige syn på hva livet er. Men vær så snill å huske: Ikke bli en del av den flokken....For noen er det kun "dette livet" og ingenting mer, for andre er det en reise gjennom flere liv med sjelen. Det viktigste her er vel at vi respekterer hverandres syn og tro? At vi alle kan snakke vår sannhet uten og være redd for og bli dømt? Heksene ble brent på bålet, sjamantrommer ble også kastet på bålet. Vi ble hengt og vi ble mishandlet på det verste. I en så opplyst tid som dette må det vel kunne gå ann og være fri i det man tror på og den man er? Jeg respekterer moderne legevitenskap med hele meg, men jeg forventer og bli respektert tilbake for min visdom og kunnskap innenfor sjamanveien og healingen. Der må jeg nevne en vakker sjel som går jevnlig på mine Healing Yoga klasser som selv er lege og forsker innenfor kreft - det føles så riktig ut når vi snakker - fordi respekten er der for oss begge selv om vi ikke alltid forstår hverandres fag fullt og helt... Tusen takk for våre møter <3

Fra en av mine seremoni samlinger
Fra en av mine seremoni samlinger

Vær ydmyk og tålmodig med de som ikke forstår...

Jeg har alltid snakket mitt sjamanspråk og ingen kunne fått meg til å gå en annen vei. Dette er min oppgave. Som Durek har sin oppgave og andre åndelige veivisere. Men! Jeg oppfordrer alltid å være ydmyk. Vær ydmyk for de som ikke forstår. Vær tålmodig. La de få sin tid, men fortsett å snakke ditt språk uansett. Du skaper ringvirkninger som er nødvendig for den neste genrasjonen, våre barn og deres barn.... Naturen og jorden vår trenger kjærlighet i lang tid fremover, det er verdt å kjempe for!

Det gjelder også den andre veien....

Om du er en av de som ikke forstår sjamanisme eller healing - eller det åndelige språket - gå inn for å lære før du omtaler og deler med andre. Ha respekt for forskjellige syn på livet - det har aldri vært meningen at jorden skulle bestå av kun like mennesker? I alle tider har forskjelligheter vært en del av selve balansen. Det må være hvitt og sort, dag og natt....dette er motpoler som er avhengig av hverandre. Dette gjelder også innenfor URVISDOM OG MODERNE VITENSKAP.

Tusen takk for at du leste disse ordene og jeg håper nå at du sitter igjen med en bredere forståelse av det åndelige språket i en moderne tid - og hvor mye misforståelser som kan oppstå. Til dere åndelige lærere: Fortsett det gode arbeidet og bruk tid på å finne riktige uttrykk som hjelper andre til å forstå. Ord som ikke skremmer eller kan bli forvrengt. Det er det viktigste for at arbeidet skal gå fremover - i lys. 

En vakker lørdag til alle <3 Ta en tur ut i skogen da vel og snakk litt med skogsalvene ;))))

VV