Fra drømmen i natt våknet jeg med ordene: "Vilde... Epigeneticks"!

22.05.2022
Jeg er treet - treet er meg...
Jeg er treet - treet er meg...

Det er tidlig søndag morgen og jeg våknet med repetisjoner av et ord: Epigeneticks. Jeg har i natt vært gjennom mange hendelser fra oppveksten hvor jeg ser hva som har påvirket meg, men også hva jeg selv har BRUTT av mønstre ved å leve ut meg selv - og på min måte....Noe henger fortsatt litt igjen og det er dette nå min underbevissthet vil hente frem...Kaffekopp og biologi på sengen måtte til - vi er jo her for å utvikle oss - da må tid også settes av!

Jeg vil prøve å skrive dette innlegget så enkelt som mulig - jeg er ingen forsker i vitenskapen, men jeg vet sannheten og må prøve å finne egne ord. Mye fakta er å hente fra mange kilder, men håper at dette gir deg noe der du er på veien din.

 Jeg får alltid mine beskjeder på engelsk, det føler jeg er også mer naturlig. Jeg kanaliserer mer på det språket da ordene strømmer lettere. Så ordet epigeneticks som på norsk er epigenetikk, ble interessant for meg å tolke da jeg hadde fått min første kopp med kaffe - litt bekymret var jeg over at jeg skulle inn i biologi, men jeg gikk all in :)) Hva skulle dette gi meg, hva var beskjeden bak? 

Jeg er naturlig veldig søkende og sluker alt som kan vise meg en dypere forklaring på "hvorfor" - som jeg sier til dere: aldri slutte å stille spørsmål! Det er så viktig med tanke på vår utvikling som menneske på jorden her. Epigeneticks....you can change your DNA with your thoughts and your mind... Så jeg var raskt inn i en oppfriskende lesing om tankens kraft og gener - konklusjonen kom til meg og jeg takker mine guider for at de alltid er der for meg og hjelper meg og ta tak i det som er viktig....ved siden av egen visdom. Jeg takker da meg selv...

Jeg har alltid ville gjøre ting på min egen måte!

Min oppvekst var trygg og god, men da jeg ble eldre var jeg veldig bestemt og ville gå veien min på min måte. Som tidlig mamma var jeg bevisst på min rolle som mor skulle gjøres på min måte og ikke som min mor. Det her handler ikke om min mamma da jeg beundrer henne høyt, men mer om at jeg ville gjøre det på min måte. En stahet, men også et dypt kall i meg. Da noen begynte og fortelle om grums som lå i genene, ved siden av alt det fantastiske, var jeg raskt ute med og si at det trenger da ikke å påvirke meg? Som datteren min allerede sa som veldig lita jente. Om jeg f.eks sa: Ja, hun ligner nok litt på mamma der" så svarte hun raskt: "Jeg er ikke deg, mamma - jeg er meg". Veldig bevisst hun også og som vil hjelpe henne masse på veien.

Mange tar det som ligger i gener bakover med seg som en sannhet. Den sannheten, om den er negativ, vil bygge opp til at en sannhet vil manifisteres ut til virkelighet. Kan vi ikke stoppe det? Eller endre? Det gjør da godt å vite: 

Vitenskapen om epigenetikk avslører sinnets superkraft. Ja, vi vet nå at DINE tanker kan endre genene dine...

Ja, vi vet om tankens kraft og det er spennende. Ordet epigenetikk kan oversettes til Epi (over) + genetikk (gener) og er studiet av genuttrykk, eller endringene i hvordan DNAet vårt folder seg, og dermed slår bestemte gener på eller av. Mens genetiske mutasjoner er sjeldne, tilfeldige hendelser som stort sett er utenfor vår kontroll, slås genene våre av og på daglig, avhengig av hva vi spiser, drikker, puster og tenker. Så vi har mye mer å si over genene våre enn vi noen gang var klar over før.

Tilbake til min egen verden...det er utrolig hvor raskt kroppen responderer på ord og tanker. Om vi hører: "Jeg har alltid slitt med tennene og betennelser i røttene..." det kopierer vi raskt siden vi tror sannheten ligger i genene. Og det var jo mamma som sa det? Men, kanskje du som jeg visste fra du kom inn i livet her at du kunne endre dette på din måte? 

You have a SAY.....Du har en mening og et valg.

Om veien er vanskelig. Vel, å skylde på våre gener er ingen løsning! Hvis du befinner deg i et spor av helseutfordringer - fysiske, emosjonelle eller mentale - vil genene dine sannsynligvis uttrykke seg i et mønster av betennelse. Du kan begynne å slå av disse genene og slå på de som fremmer helbredelse.... Her er noen tips til å begynne med:

  • Omorganiser møbler og innredning, spis med din ikke-dominerende hånd, sov på den andre siden av sengen, gå eller kjør en ny rute.
  • Lær et musikkinstrument på nytt.
  • Høre på musikk. Velg låter fra en tid i fortiden din som var positiv og livsbekreftende. Hvis du ikke kan huske tilbake, lytt til musikk som føles livsbekreftende for deg nå.
  • Identifiser skadelige og negative tankemønstre. Når de dukker opp, legg merke til dem, be dem stoppe, og omdiriger tankene dine til noe positivt. (Kilde: Cynthia Li - MD)

Gi tankene dine en positiv opplevelse!

Når du fanger deg selv inn i negative tankemønstrene, visualiser da en positiv opplevelse og bring den opplevelsen inn i kroppen din. 

  1. Tenk på et positivt minne. Opplevelser i vann er spesielt effektive for denne øvelsen.
  2. Beskriv dette minnet høyt i nåtid og forestill deg det med alle sansene dine. (Hvordan føles det på huden min? Hvordan lukter det? Hvordan ser det ut? Hvilke lyder hører jeg?) Du går for å vekke opplevelser/følelser som gåsehud, skjelving eller en varm følelse i kroppen din . Først da har du trigget vagusnerven.
  3. Forankre denne opplevelsen med et positivt mantra - f.eks.: Jeg er sterk!, jeg er sunn!, jeg lever livet mitt! Jeg er meg!

Øv på dette 2 g daglig om du kan. Repetisjon er nøkkelen til å "omprogrammere"  hjernen din. Og å fremkalle de viscerale opplevelsene er nøkkelen til å helbrede kroppen din. Hovednøkkelen til å endre genene dine er øvelse, øv, øv!

(Kilde: Dynamic Neural Retraining System av Annie Hopper)

Tilbake til mine egne ord. 

Underbevisstheten er vår beste hjelper og den jobber mye i drømmene våre. Det er mye å endre, men først må det få vise seg. Vi må se hva som er der. Dette er ofte vanskelig og derfor velger mange å følge strømmen, flokken...eller sine gener. Å bryte ut har aldri vært enkelt siden det ofte går så dypt emosjonelt og man er redd for å miste det nære på veien. Det er ikke det som skal stoppe oss siden de som elsker oss, respekterer oss vil også alltid støtte oss. Uansett hva man velger. Å tørre å snakke ut, leve ut sin sannhet i ord og handling - vel, det finnes ingenting jeg beundrer mer!!! WALK YOUR TALK - IN HONESTY AND FROM YOUR DEEPEST - YOUR SOLUL....

Den du tror du er vil også kroppen leve ut...

Jeg har alltid følt meg annerledes. Som mange andre... Jeg har valgt å bruke min styrke, vilje og stahet til å søke eget liv og eget kall. Det har aldri vært helt enkelt siden ofte jeg blir halt tilbake til fortiden. Da må jeg sette meg ned å observere hvorfor det skjer. Hva er det jeg ikke har klart å bryte? Videre går jeg inn i endring og healing. Dette er nok det som gjør at jeg holder kroppen min sunn og frisk. Jeg rekoder den til den jeg mener at jeg er - og dette med mine minner og visdom fra tidligere liv og sjelereiser...

 Jeg kan love deg at livet ditt vil også gi mye mer mening om du ser hvor mye deg selv du er eller....hvor mye mamma, bestemor, oldemor, tipp oldemor....er du?

Alle familier trenger en healer. Healeren er der for å bryte mønstre som igjen påvirker genene. Kanskje du er den? Heal deg selv og du healer alle som er i din rekke.... 

I dag skal jeg få oppleve mange sterke kvinner sin kamp på scenen. Dette er også kvinner som har måtte endre dype innprentede mønstre sett ut ifra kultur, religion og forventninger. Modig har de skapt sitt eget liv som selvstendige og fri. Dette vil heale deres barn og videre bakover i rekkene. Bra jobba!!!!

Om du har lett for å falle i gamle mønstre som du har båret som en egen sannhet - som ikke er deg, men fortalt er deg pga gener - så håper jeg disse ord ga deg inspirasjon til å endre og HEALE. Jeg heier på at et hvert menneske skal få være fri som seg selv og den sjelen hun eller han er....

Til slutt vil jeg også nå takke for de sterke og positive gener som jeg har blitt påvirket av. Mine vakre foreldre som er kunstnere, musikere, min bestemor sin selvstendighet og styrke - og ikke minst skjønnhet... Ja, jeg er takknemlig ved siden av den jeg er aller mest: MEG.

En vakker søndag ønsker jeg dere - husk: TIME TO HEAL <3 Lys, Vilde