Door closed...

16.03.2023
"Det er så mange energier som henger fast i meg"...hører jeg den andre si. "Men det er jo ikke så rart", svarer jeg. "Du rydder jo ikke opp skikkelig!"

Ja, om du føler du har energier klistret fast så er det på tide å se litt innover...har du vært tydelig nok? Har du gitt feil signaler? Har du avsluttet? Det er kun ditt ansvar... Hva er verst, hvem er det som lider mest når noe ikke er avsluttet? Vi må tørre å se oss selv og med empati, respekt og kjærlighet se det eller den som er involvert. La oss alle huske: loven om karma: du må lukke døren godt før du beveger deg videre - ellers vil du ha mye ekstra med deg i feltet ditt....og det gjør veien litt mer kronglete (!)

Når vi bærer på mye unødvendig vil vi også påvirkes. Ikke bare at vi føler noen henger på oss, men det gjør at vi blir mer uklare, mister kontakt med vårt innerste og dypeste. En viss shaman har snakket om det i mediene og ble hengt ut. Jeg kunne ikke sagt det bedre selv...det at vi bærer på avtrykk med energi etter f.eks ved seksuell aktivitet er helt sikkert og her må vi bruke tid på å rense ut før vi går inn i noe nytt. Det er som å dele det dypeste fra sjelen - hellig som DNA - og ja, vi kan si at det var meningen, men når vi går videre så må også dette renses - uansett hvor sterkt båndet var. Dette kan ta tid, mange måneder så da er det lurt å være alene. Bli en eneboer for en tid....Du vil føle når det gamle slipper tak. Du vil føle hvordan det er å føle med kun dine egne følelser, dine egne holdninger og verdier vil styrkes og bli fullt og helt dine. Allikevel, takk alltid for erfaringen og lærdommen som var der.....

Å slippe noe fri

Å tenke på de eller det som er involvert er viktig - ikke kun seg selv. Å holde fast på noe som trenger og bli fri skaper mye dårlig energi og karma. Det som er frihet for alle er jo at man flyter videre i livet og på en enda bedre måte. Det gjelder alt som har med energi å gjøre - noe alt er...energi...  Ja, å skyve tingene under teppet hjelper muligens der og da, men ikke i lengden. Du må tørre å se problemene samtidig som du også har et ansvar å fortelle de som er involverte. Å holde fast er det du gjør om du ikke tar den store oppryddingen. Om ikke vi gjør det så vil du selv møte på liknende problemer - ja, det er sagt at karma is a ..... Og, for oss som er spirituelle troende vesener vil definitivt kjenne på det!

Å rydde opp, avslutte på den riktige måten, være ærlig - slippe den andre, eller det andre, fri - er viktig på veien mot det nye. Det gjelder da ikke bare relasjoner til andre, det kan være alle slags avtaler der man har forpliktet seg til noe. Om vi ikke ønsker å være der lenger må vi tørre å fortelle sannheten. 

De fleste synes det er vanskelig å ta det oppgjøret siden kanskje man ikke er helt sikker, redd for å gjøre feil, men samtidig ser vi at ved og ta det oppgjøret finner vi også klarhet i det vi var usikre på - og det gjør valget enklere og ikke minst klarere. Og...ro. Noe vi alle hungrer etter....

Å rydde opp og lukke dører gir også smerte

Avslutninger er krevende og mange prosesser settes i gang. Vi renser lag for lag. Og, renselse er til tider vondt. Fortiden som puster oss i nakken, eller sniker seg inn...Men, kan vi ikke ta vare på det som var fint? La det gode fra fortiden eller erfaringen få være der? Bare ikke la det bli en illusjon eller en form for tvangstanke om at "det kunne jo blitt så fint eller det var der jeg skulle valgt å være"... Dette er viktig!! GI SLIPP!

Det er vel det som er alles redsel: å avslutte noe som kanskje kunne vært en riktig vei allikevel? Jeg har selv troen på at vi styres dit vi skal uansett. Valg er vanskelig og tålmodighet deretter. Ja, når vi lukker døren ordentlig vil jo også noe annet åpne seg - med tid. Ingenting skjer over natten...vi må holde tunga rett i munnen og stå for valget vi har tatt. Usikker fortsatt? Minne deg selv på hvorfor du endte opp med å gjøre som du gjorde!

En renselse...ah, det svir til tider langt inn i sjelen.. Vi kan på en måte forenkle prosessen ved å hjelpe til med detox på flere områder. Dette kan trygt anbefales da alt henger sammen...kropp, sinn og sjel. Fylle oss opp med plenty av næring, ren mat, god trening, badstuer, isbad, masse rent vann, frisk luft, lys - ved siden av meditasjoner og affirmasjoner. Healing og energiarbeid gjør aldri feil...Og....finn den neste drømmen din som er enda bedre for deg!

Når det nye åpner seg...

Ah, å innse at fortiden var en del av reisen mot det nye som nå føles enda bedre - det jubler i oss! Men, hva gjør vi om fortiden dukker opp igjen? Bør vi svare eller holde døren lukket? Her er det viktig å holde kontakt med både hjerte og hodet. Tenke gjennom hva som vil komme ut av det, er det bra for deg og ikke minst: hvordan opplever du egen energi når det gamle dukker opp? Lett eller tungt? Hva sier magefølelsen? Er det en tester eller er det virkelig noe som er ment å finne veien tilbake?

Svaret på det kan også være: var du tydelig nok på at du ville lukke den døren? Ga du ekte signaler til universet? ;)

La oss holde fast på den nye drømmen!


Livet er topper og daler - og vi kan ikke annet enn å flyte med. Hvor lett er det å flyte når vi står fast i fortiden? Nei, umulig. Selv om vi vet at dette er en del av hele din skole...din reise og din visdom. Å ha et mål, en drøm - noe å stekke seg etter gir livet mening. Og la oss da huske at vi er den viktigste personen i vårt liv, uten å være et stort ego. 

Always compassion, wish for others peace and love....

Lys og god natt,

Vilde